Sport Bewaar

Bosz: als wij goed spelen worden Griekse fans vanzelf rustig

Bosz: als wij goed spelen worden Griekse fans vanzelf rustig
© ANP

Ajax-trainer Peter Bosz denkt dat zijn formatie het zelf in de hand heeft of het woensdag in de kwalificatie voor de Champions League bij PAOK te maken krijgt met een 'heksenketel'.

'Als wij goed spelen worden de Griekse fans vanzelf rustiger. Als wij fouten maken gaan ze meer achter hun ploeg staan." Beide elftallen speelden vorige week in de derde kwalificatieronde in Amsterdam gelijk, 1-1.

In welke opstelling de opvolger van Frank de Boer Ajax laat aantreden, bleef nog onduidelijk. Vergeleken met de thuiswedstrijd heeft Bosz in de selectie weer de beschikking over Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj, die terug is van een schorsing. Bosz zei te rekenen op een fitte Bazoer, maar wil in de laatste training nog zien hoe deze er precies aan toe is. "Ik wil er helemaal zeker van zijn.""

Younes
Bosz zei uit te kijken naar de confrontatie, waarin Ajax in elk geval moet scoren om verder te komen. "Het is spannend, ook voor mij, maar dat vind ik nou net het leuke aan dit vak. Voor Ajax is het uiteraard ontzettend belangrijk om de Champions League te bereiken. Dat we met een vrij jonge ploeg spelen, zegt me niet zo veel. Het gaat om ervaring, niet om leeftijd. En de meesten hebben al aardig wat belangrijke wedstrijden in de benen."

Wegens liesklachten ontbreekt Amin Younes in Griekenland. Bosz hoopt zondag bij de start van de competitie tegen Sparta wel over de Duitser te kunnen beschikken.