Sport Bewaar

Bosschaart maakt eerste goal in Australië

Bosschaart maakt eerste goal in Australië
© UNKNOWN

Pascal Bosschaart hield zaterdag bij FC Sydney een dubbel gevoel over aan zijn rentree na langdurig blessureleed. De voormalige speler van FC Utrecht, Feyenoord en ADO Den Haag verloor voor eigen publiek met 2-3 van Melbourne Victory na een voorsprong van 2-0.

Bosschaart, die in maart zijn achillespees afscheurde, bracht de tweede treffer voor zijn ploeg op zijn naam. Het was zijn eerste doelpunt ooit in zijn loopbaan in een competitiewedstrijd.

'Mijn eerste goal gaf me een supergevoel', liet de 32-jarige verdediger op de website van zijn management Sport-Promotion weten. 'Er zaten 22.000 mensen op de tribunes die me allemaal toezongen en uit hun dak gingen. Dan is het des te erger als je de overwinning toch nog weggeeft. Het had zo'n mooie avond kunnen worden.'

Het was sowieso pas het tweede doelpunt ooit voor Bosschaart, die ooit scoorde voor Feyenoord in een UEFA Cup-duel met het Noorse Odd Grenland (4-1). Bosschaart maakte toen het eerste Rotterdamse doelpunt. De verdediger scoorde nooit voor FC Utrecht en ADO Den Haag.