Blatter herkozen als voorzitter FIFA

Sepp Blatter is ook de komende vier jaar voorzitter van de FIFA. De 75-jarige Zwitser werd woensdag tijdens het congres van de wereldvoetbalbond herkozen.Blatter had geen tegenkandidaten. Mohamed bin Hammam uit Qatar wilde de strijd met Blatter aangaan, maar hij trok zich terug wegens beschuldigingen van corruptie aan zijn adres.

null Beeld getty
Beeld getty

Om 18.00 uur sloot de stemming. Enkele minuten later kon Blatter zijn overwinningsspeech houden. Van de 203 uitgebrachte stemmen waren er 186 voor Blatter. Dat betekent dat 17 landen zich onthielden van stemming.

'Ik dank jullie voor jullie vertrouwen vanuit de bodem van mijn hart. We gaan vier jaar door, als God mij het leven, de energie en de kracht geeft om door te gaan met min werk.' Sinds 1998 is Blatter voorzitter van de FIFA. Hij heeft toegezegd in 2015 terug te treden.

'We zullen het schip van de FIFA weer terug op koers krijgen', sprak Blatter. Over de verdenking van corruptie zei hij: 'We zijn hard geraakt en ik heb zelf ook klappen gehad.'

In zijn toespraak voor de verkiezing zei Blatter dat hij schandalen zoals die van de afgelopen dagen in de toekomst wilde voorkomen. 'We moeten het ethisch comité versterken. Het moet professioneler. Het congres zal nieuwe leden aanwijzen voor het ethisch comité. '

Afgeschoten
Het verzoek van de Engelse bond om de verkiezing uit te stellen in verband met de uitgebroken crisis, werd hard afgeschoten door de andere landen. 172 bonden stemden tegen, slechts 17 voor.

undefined

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld afp
Beeld afp

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden