Sport Bewaar

Beelden vrijgegeven van vermoedelijke brandstichters supportershome Ajax

De politie heeft beelden vrijgegeven waarop zeer waarschijnlijk de twee mannen te zien zijn die de brand in het supportershome van Ajax hebben aangestoken.

Op de beelden is te zien hoe twee mannen vanaf station Strandvliet naar het supportershome lopen. Eenmaal daar splitst het duo zich, maar wat ze vervolgens doen is niet te zien. Niet veel later breekt de brand uit die het supportershome volledig in de as zal leggen. De twee mannen hebben het dan al op een lopen gezet in de richting van waar ze vandaan kwamen.

Het is ook voor het eerst dat beelden van de brand zelf zijn vrijgegeven. Er zijn verschillende ontploffingen te zien, precies op de plekken waar de twee mannen zijn geweest.

Forensisch onderzoek wees al uit dat de brand is aangestoken. Hoewel de gezichten van de twee mannen niet te zien zijn, hoopt de politie dat ze toch worden herkend of dat iemand een vermoeden heeft om wie het gaat. De politie vraagt ook aan personeel van benzinestations in de buurt van de Arena of ze iets opmerkelijks hebben gezien op de avond van de brand.