Nieuws

Beelden vermeende mishandeling door Labyad blijven spoorloos, aannemer heeft 1 minuut video

Hocein Zouhri, de aannemer die aangifte heeft gedaan tegen Ajaxvoetballer Zakaria Labyad, krijgt niet de camerabeelden van het incident in handen - wat hij via een kort geding probeerde te bereiken. De rechter gelooft het beveiligingsbedrijf dat zegt dat er geen beelden (meer) zijn. De aannemer moet het nu hebben van één minuut film die zijn juridisch adviseur al in bezit heeft.

Victor Schildkamp
Zakaria Labyad. Beeld DeFodi Images via Getty Images
Zakaria Labyad.Beeld DeFodi Images via Getty Images

De aannemer probeerde deze maand via een kort geding de beelden in handen te krijgen van een mishandelingsincident bij de woning van Labyad. Die beelden zijn gemaakt door camera’s van Labyad, maar waren de aannemer via de rechter al eerder toegewezen. Het gerechtshof had Labyad veroordeeld tot afgifte daarvan. Het beveiligingsbedrijf dat de beelden zou moeten hebben, zegt echter dat er geen beelden (bewaard) zijn. Dat geloofde de aannemer niet, en daarom stapte hij naar de kortgedingrechter. Die stelde woensdag echter: als de beelden er niet zijn, kan ik ook niet toewijzen ze te overhandigen.

Het incident dateert al van juli 2020, maar de zaak kwam eind oktober van dit jaar in het nieuws toen bleek dat er een aangifte lag tegen de Ajaxvoetballer en enkele familieleden. Zij zouden de aannemer hebben geslagen en bedreigd, na onenigheid over een onbetaalde rekening. Zouhri had werkzaamheden aan de villa van Labyad verricht, maar de Ajacied zou daarover ontevreden zijn geweest.

Dat liep tijdens een confrontatie bij de woning van Labyad uit de hand. De aannemer was verhaal gaan halen toen hij de voetballer niet meer kon bereiken. Zouhri zou zelfs zijn bedreigd met een vuurwapen en ook dat zou op beeld vastgelegd zijn. Ook Labyad heeft trouwens aangifte gedaan: wegens huisvredebreuk en bedreiging.

Mannen op beeld

Of het Openbaar Ministerie tot vervolging overgaat in beide zaken, is nog de vraag. De aannemer heeft zijn hoop gevestigd op één minuut film van de beveiligingsbeelden die zijn juridisch adviseur al eerder in handen kreeg, via een doorgestuurd WhatsAppje. Dat zijn beelden gemaakt met een telefoon, waarbij een ander scherm gefilmd is. De beelden zijn daarom onscherp, maar wel is te zien dat een man tegen een auto leunend, door meerdere mannen wordt omringd en enkele klappen krijgt. Ook lijkt Labyad in beeld te komen, maar onduidelijk is wat hij precies doet.

Volgens Zouhri’s juridisch adviseur Karim Aachboun is het onderzoek nog volop bezig: “Volgens de laatste berichten zijn alle verhoren inmiddels afgenomen. Cliënt ziet de vervolgingsbeslissing dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden