Sport Bewaar

Bayern zonder Robben krijgt deksel op neus in Wit-Rusland

Bayern zonder Robben krijgt deksel op neus in Wit-Rusland
© REUTERS

Bayern München heeft in de tweede ronde van de Champions League een pijnlijke nederlaag geleden. De finalist van vorig seizoen moest dinsdagavond in Minsk zijn meerdere erkennen in BATE Borisov: 3-1. De Duitse treffer, van de Fransman Franck Ribéry, viel pas in blessuretijd.

De Wit-Russische ploeg, vormgegeven door Alexander Hleb, begon furieus maar liet het initiatief al snel aan de bezoekers uit München, waar Arjen Robben met een spierblessure was achtergebleven. Thomas Müller verving de Nederlandse international.

De beste kans van Bayern was voor Toni Kroos. Hij ontfutselde Dmitri Lichtarovits de bal, omspeelde doelman Andrej Gorboenov maar zag daarna zijn inzet op de paal eindigen. De 1-0 kwam halverwege de eerste helft volkomen onverwacht.

Aleksandr Pavlov, die net daarvoor geel had gekregen voor een overtreding op Ribéry, liet Manuel Neuer kansloos na een mislukt schot van Aleksandr Volodko. BATE trok zich meteen nog verder terug en verdedigde de voorsprong met overgave. Ook na rust.

Bayern werd er bijkans moedeloos van. Ook met nieuw bloed - Xherdan Shaqiri, Bastian Schweinsteiger en Claudio Pizarro - lukte het niet een gaatje in de Wit-Russische defensie te vinden. Zoals wel vaker viel de bevrijdende treffer aan de andere kant.

Vitali Rodionov was de maker. In de 95e minuut had ook Renan Bressan nog succes.