Sport Bewaar

Barcelona komt niet in problemen tegen Malaga

Barcelona komt niet in problemen tegen Malaga
© REUTERS

FC Barcelona is zondagavond niet in problemen gekomen in de uitwedstrijd tegen Malaga. De schier onaantastbare koploper van de Primera Divison won met 3-1. Lionel Messi - het zal geen verbazing wekken - opende de score na een klein half uur.

Hij mikte de bal met rechts in de linker benedenhoek.

De kleine Argentijn verzuimde ver in de tweede helft, geheel tegen zijn gewoonte in, bij de stand 2-0 het duel definitief te beslissen. Even later deed Thiago Alcantara dat wel, op aangeven van Messi. De tweede treffer van Barça was vlak na rust gemaakt door Cesc Fabregas. In de slotfase deed invaller Diego Buonanotte met een fraaie vrije trap nog iets terug namens Malaga.

De voorsprong op Atletico Madrid bleef 11 punten. De naaste concurrent uit de Spaanse hoofdstad raakte wat vaster geworteld op de tweede plaats. De ploeg van sterspeler Radamel Falcao won op eigen veld met 2-0 van Zaragoza. Stadgenoot Real Madrid, de nummer 3 van de ranglijst, speelde zaterdag gelijk bij hekkensluiter Osasuna. Daardoor liep het verschil tussen beide clubs uit Madrid op tot 7 punten.

Atletico nam na een half uur afstand van Zaragoza, waar verdediger Glenn Loovens de ondankbare taak had Falcao in toom te houden. Na de treffers van Tiago en Falcao (strafschop) vielen de Madrilenen stil.

De Koninklijke uit Madrid zette zichzelf te kijk. De ploeg van trainer José Mourinho kwam bij degradatiekandidaat Osasuna niet verder dan 0-0. De absentie van topscorer Cristiano Ronaldo (geschorst) brak de Madrilenen op.

De bezoekers, die steeds verder achterop raken, maakten aanvallend een vrijwel machteloze indruk. Voor de derde keer op rij beëindigde Real de wedstrijd ook nog eens met 10 man. Invaller Kaka kreeg binnen amper een kwartier twee keer de gele kaart en moest vertrekken.