ZOETERWOUDE - Supporters van Ajax, Feyenoord en AZ kunnen vanaf 24 augustus een biertje drinken uit een 'eigen clubblik'.

Sponsor Amstel brengt vanaf die datum ruim een miljoen blikken op de markt met een ontwerp geheel in de stijl van de clubs. Op de website ajaxinside.nl staat dat een blik (inhoud 0,5 liter) 89 cent zal kosten en te koop zal zijn bij Albert Heijn, Dirk van den Broek, C1000, Plus en Super de Boer.

AZ had dit jaar al een eigen bierblik. Toen de club kampioen werd, bracht Amstel die in een oplage van 300.000 blikken op de markt in Noord-Holland.

Een echte primeur is het niet. Een gang langs Marktplaats leert ons dat er een blikje bier bestaat met daarop de selectie van Ajax 1968/1969 met als titel: Prachtpils voor prachtkerels. Op het blikje zijn Bals, Michels, Suurbier, Pronk, Suurendonk, Vasovic,v. Duiverbode, Stuy, Hulshof,Nuninga, Swart, Muller,Danielsson, Keizer, Muhren, Groot en Cruyff. te zien Volgens de aanbieder is de waarde van het pintje tussen de 200 en 250 euro en zijn er toentertijd slechts 250 stuks van gemaakt. (HET PAROOL)