Sport Bewaar

ASV De Dijk draait ontslag trainer Twisker terug

Adham el Idrissi van De Dijk in actie
Adham el Idrissi van De Dijk in actie © Pro Shots/ David van Haren

Hoofdtrainer Jochem Twisker van voetbalclub ASV De Dijk werd vorige week ontslagen. Geheel onterecht, zegt het bestuur vrijdag. Het ging slechts om het besluit van één bestuurslid, de rest van het bestuur wist van niets.

Het kersverse bestuur, dat drie weken geleden is aangetreden, heeft Twisker gevraagd trainer te blijven van de club. Dat verzoek heeft hij geaccepteerd.

Zonder overleg gaf een van de bestuursleden Twisker de bons. De reden zou zijn om degradatie te voorkomen. De overige bestuursleden zijn ontzet over de eenmanspolitiek en staan niet achter het besluit.

Stoppen
Het vermeende ontslag van Twisker was voor De Dijk-spits Jack Tuijp donderdag de druppel om te besluiten te stoppen met voetballen. 

"Het gaat bij De Dijk alleen maar over de randzaken," aldus Tuijp tegen Het Amsterdamsche Voetbal. "Bij mij is het plezier in het voetbal weg." 

Het bestuur betreurt het dat de rust in de club nog steeds niet is wedergekeerd. Het bewuste bestuurslid heeft, na verzoek van de andere bestuursleden, afstand gedaan van zijn bestuursfunctie.

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.