Sport Bewaar

Armstrong beste kogelstoter in Zürich

Armstrong beste kogelstoter in Zürich
© AFP

Dylan Armstrong heeft vanavond tijdens het atletiekgala in Zürich, onderdeel van de Diamond League, het kogelstoten gewonnen. De Canadees, tweede op de WK in Daegu in deze discipline, liet na zijn zesde en laatste poging een afstand van 21,63 meter noteren. Daarmee troefde hij de Amerikanen Ryan Whiting (21,52) en Reese Hoffa (21,39) af.

De verrassende wereldkampioen David Storl kwam met 21,23 niet verder dan de vijfde plaats. De 21-jarige Duitser zat er niet mee. 'Ik ben tevreden met deze prestatie. De echte scherpte is er af na de WK. Ruim 21 meter valt me nog mee.'

Bij de vrouwen zegevierde de Nieuw-Zeelandse Valerie Adams met 20,51, 3 centimeter verder dan de Wit-Russische Nadesjda Ostaptsjoek. De 26-jarige wereldkampioene, die de kogel vijf keer voorbij de 20 meter in het zand liet ploffen, verzekerde zich tevens van de hoofdprijs in de DL-reeks, 40.000 dollar. De Amerikaanse Jillian Cameron-Williams (19,64) werd derde.

Het kogelstoten had, een dag voor het eigenlijke toernooi, plaats in het centraal station van Zürich in een speciaal daarvoor aangelegde mini-arena. Voor de atletes eindigt het lucratieve Diamond League-seizoen morgen. De mannen sluiten volgende week vrijdag pas af in Brussel.