Sport Bewaar

Amsterdam definitief basketbalkampioen

Op een nader te bepalen tijdstip en plaats zal de NBB de kampioensbeker aan de Amsterdamse club overhandigen. Foto ANP
Op een nader te bepalen tijdstip en plaats zal de NBB de kampioensbeker aan de Amsterdamse club overhandigen. Foto ANP © UNKNOWN

NIEUWEGEIN - De landstitel in het Nederlandse mannenbasketbal is definitief voor EclipseJet MG Amsterdam. Dat heeft het bestuur van de Nederlandse basketbalbond (NBB) tijdens een vergadering besloten. Op een nader te bepalen tijdstip en plaats zal de NBB de kampioensbeker aan de Amsterdamse club overhandigen.

Door een slepende dopingzaak rond Amsterdam-speler Orien Greene bleef lang onduidelijk welke ploeg de landstitel in het afgelopen seizoen mocht opeisen. EiffelTowers uit Den Bosch, dat zich in de play-offs om het kampioenschap gewonnen moest geven, diende aanvankelijk met succes een protest in tegen het meespelen van Greene in de derde en vierde wedstrijd. Amsterdam beweerde echter niet tijdig te zijn geïnformeerd over de schorsing.

De tuchtcommissie en de beroepscommissie van de NBB stelden Amsterdam in het gelijk. Het bondsbestuur wees daarop woensdag de landstitel officieel aan de Amsterdamse ploeg toe. (ANP)