Sport Bewaar

Amsterdam beleeft rustige bekerfinale

De eerste fans verzamelen zondagmiddag op de terrasjes op het amsterdamse Leidseplein. Foto ANP
De eerste fans verzamelen zondagmiddag op de terrasjes op het amsterdamse Leidseplein. Foto ANP © UNKNOWN

AMSTERDAM - Amsterdam heeft de beladen bekerfinale tussen de rivalen Ajax en Feyenoord zondag goed doorstaan. In de binnenstad en bij het stadion was het volgens de politie ''gezellig druk'' en ''bijzonder rustig''. De politie was vooral bij de ArenA massaal aanwezig maar keek vooral toe.

Over de omvang van inzet doet de politie geen mededelingen. De politie heeft niet het idee dat er aanhang van Feyenoord in de stad is geweest, zei een woordvoerder.

In totaal verrichte de politie vijf aanhoudingen voor kleine vergrijpen zoals baldadigheid. Minder dan op een normale voetbalzondag, aldus de politie.Er was één incident met een metrostel op station Waterlooplein waar ruiten van zijn vernield. Er werd niemand voor aangehouden maar de daders staan vermoedelijk op camerabeelden.

Een fastfoodrestaurant onder station Bijlmer werd kort ontruimd vanwege een brandje in een afzuiginstallatie. De brandweer was ter plekke maar heeft voor zover bekend niet hoeven blussen. De stationshal vulde zich met rook maar het metro- en treinverkeer ondervond geen hinder. Het incident staat los van het voetbal, aldus de politie. (ANP)