Sport Bewaar

Almelo geeft Heracles groen licht voor nieuw stadion

Het huidige Polman Stadion van Heracles.
Het huidige Polman Stadion van Heracles. © ANP

Heracles Almelo kan aan de slag met een nieuw voetbalstadion. De gemeenteraad van Almelo gaf dinsdagavond groen licht voor de extra winkels die Heracles nodig heeft om het stadion van de grond te krijgen.

In de 'winkelvisie', waarover de raadsleden een besluit namen, was meer detailhandel bij een nieuw stadion niet mogelijk. Juist de binnenstad, waar leegstand een probleem is, moet volgens dat plan een impuls krijgen.

PvdA, VVD en D66 kregen een ruime meerderheid voor het voorstel om toch ruimte te bieden voor grote detailhandelszaken, van meer dan 1000 vierkante meter vloeroppervlakte, bij een nieuw voetbalstadion. Met die extra winkelruimte zou Heracles uit de voeten kunnen. Dat was volgens de indieners van het plan uit overleg vooraf met de voetbalclub duidelijk geworden. Wel is de club gevraagd om een stevige onderbouwing van de plannen.

Volgens Heracles is het nieuwe stadion een absolute noodzaak om betaald voetbal op het hoogste competitieniveau voor de toekomst veilig te stellen. Nu kunnen er 8000 bezoekers een wedstrijd bekijken, straks zijn dat er 15.000.