Sport Bewaar

Ajax zet El Ghazi voor maand terug naar Jong Ajax

Ajax zet El Ghazi voor maand terug naar Jong Ajax
© Pro Shots

Anwar El Ghazi komt voorlopig niet meer in actie voor het eerste elftal van Ajax. De aanvaller wordt een maand lang teruggezet naar Jong Ajax, zo meldt de Amsterdamse club vandaag.

El Ghazi werd vrijdag door trainer Peter Bosz weggestuurd van de training en vervolgens uit de A-selectie gezet. De directie van Ajax heeft vandaag een gesprek met de speler gehad. De club meldt dat in onderling overleg is besloten dat El Ghazi de maand november onderdeel uitmaakt van de selectie van Jong Ajax. Eind november wordt beoordeeld of hij weer aan de A-selectie wordt toegevoegd, aldus Ajax.

De 21-jarige El Ghazi had vrijdag voor het begin van de training te horen gekregen dat hij 'op sportieve gronden' geen deel zou uitmaken van de wedstrijdselectie voor de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Daarna ging het op het trainingsveld mis tussen Bosz en El Ghazi. Volgens verschillende media zou de speler de trainer een flinke duw hebben gegeven.

El Ghazi is een van de spelers die dit seizoen, sinds de komst van Bosz, zijn basisplaats is kwijtgeraakt. De nieuwe trainer geeft op de positie van rechtsbuiten de voorkeur aan huurling Bertrand Traoré van Chelsea.