live

Ajax wint zonder ooit écht te overtuigen opnieuw met 3-0

Bijzonder was het allemaal niet, maar Ajax heeft Willem II ook bij het veertigste bezoek aan Amsterdam van winnen af weten te houden. Arek Milik en twee keer Anwar El Ghazi maakten er 3-0 van.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. DOELPUNT AJAX Ajax leek de wedstrijd zonder te veel inspanning uit te gaan spelen, maar omdat Lamprou een schot van El Ghazi loslaat wordt het nog 3-0 ook!

 2. De 2-0 van El Ghazi. Het terugkijken waard!

 3. Vrije trap van Dries Wuytens geen punt voor Cillesen, want hoog over. Inmiddels is Yaya Sanogo in het veld gekomen voor Arek Milik.

 4. Waar Willem II-speler van het veld gedragen moest worden neemt Bazoer zelf plaats op de bank. Als er al iets met hem is, dan is het niet veel.

 5. Václav ¿erný mag met nog een kleine 25 minuten te gaan debuteren in Ajax 1. Hij vervangt Riechedly Bazoer, die zich leek te verstappen in een sprint.

 6. Daar maakt Arek Milik bijna zijn tweede van de avond. Hij knikt een voorzet van Mitchell Dijks net naast.

 7. Met 72 minuten op de klok komt Lasse Schöne in het veld voor Davy Klaassen. Joël Veltman neemt de aanvoerdersband van die laatste over.

 8. DOELPUNT AJAX. Daar is dan de goal voo Anwar El Ghazi. Na meerdere kansen ramt hij op aangeven van Bazoer volkomen vrij heerlijk in de bovenhoek.

 9. Anwar El Ghazi kopt een voorzet van Mitchell Dijks ruim naast.

 10. Vlak voor de kans van Ligeon blesseert Willem II-speler Bruno Andrade zichbij een botsing met Nemanja Gudelj. Lijkt ernstig. Justin Mathiue vervangt hem.

 11. Ajax vond vanavond een ruime beloning voor een matig optreden tegen Willem II. De thuisclub zegevierde met 3-0, maar kon het publiek in de ArenA nauwelijks vermaken.

  In de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe editie van de eredivisie wist Ajax de aanwezige fans onvoldoende duidelijk te maken dat het een stuk aantrekkelijker wil voetballen dan in het vorige seizoen. Het elftal van trainer Frank de Boer speelde lang in een te laag tempo om de defensie van Willem II veelvuldig in verlegenheid te brengen. De bezoekers uit Tilburg bleven redelijk eenvoudig overeind maar konden niet voorkomen dat een foutje van Stijn Wuytens hard werd afgestraft. De Belg schoof de bal na zeventien minuten zo in de voeten van Nemanja Gudelj, die razendsnel Davy Klaassen bereikte. De aanvoerder van Ajax bood Arek Milik een bijna niet te missen kans (1-0).

  Huurlingen
  Willem II laat zich wel eens het 'Ajax van het zuiden' noemen. De club dankt die bijnaam niet aan de vele spelers met een verleden bij de Amsterdamse club zoals op dit moment Richairo Zivkovic, Lesly de Sa, Ruben Ligeon, Dico Koppers en Kostas Lamprou. Willem II probeert ook onder trainer Jurgen Streppel verzorgd aan te vallen en deed dat ook in de ArenA af en toe heel aardig. Even voor rust had Stijn Wuytens zijn foutje voor de openingstreffer goed kunnen maken, maar de middenvelder raakte van dichtbij de lat.

  Anwar El Ghazi was vorige week de grote man bij Ajax met twee doelpunten tegen AZ. De grillige rechtsbuiten worstelde in het tweede competitieduel vooral lang met zichzelf. Wat hij ook probeerde, bijna niets lukte aanvankelijk. Na ruim 66 minuten had hij alle tijd om de bal in het doel te schieten. El Ghazi kwam echter niet verder dan een slappe inzet die op de binnenkant van de paal eindigde. De rechtsbuiten leek rijp voor een wissel, totdat hij een minuut na zijn misser de bal vanaf zo'n meter of achttien hard in bovenhoek knalde (2-0).

  Met die treffer was de wedstrijd beslist en durfde trainer De Boer het aan om Václav Cerny te brengen. Het zeventienjarige talent uit Tsjechië vierde zijn debuut in de ArenA met een handige bal op de eveneens ingevallen Lasse Schöne. De Deen bereikte El Ghazi, die zijn vierde competitietreffer in twee duels liet noteren.

Voorbeschouwing

Desalniettemin treft Ajax in Willem II een tegenstander met een meer dan behoorlijke selectie. Mitchell Dijks is er weliswaar geen linksback meer (hij keerde immers terug bij Ajax), er lopen nog steeds vier spelers met een Ajax-verleden rond in Tilburg, van wie drie contractueel nog bij Ajax staan ingeschreven.

Richairo Zivkovic zal van hen het meest gebrand zijn op een goed resultaat in de Arena. De spits die begin vorig seizoen overkwam van FC Groningen had beslist zijn jaar niet in Amsterdam en maakte voornamelijk minuten in het tweede elftal. Dit seizoen hoopt de pas 18-jarige Assenaar aan zijn zelfvertrouwen én doelpuntenmoyenne te kunnen gaan werken. Behalve Zivkovic zijn ook Ruben Ligeon en Lesley de Sa nog contractspeler van Ajax. Dico Koppers kwam deze zomer over van FC Twente, maar genoot zijn opleiding hier in Amsterdam.

Willem II werd vorig seizoen knap negende en kreeg er behalve het drietal Ajacieden ook nog Erik Falkenburg van rivaal NAC Breda en Funso Ojo van FC Dordrecht bij.