Sport Bewaar

Ajax wil van shirtbedrukker af om vertrouwensbreuk

Shirt van Ajax
Shirt van Ajax © ANP

Ajax wil afscheid nemen van Dennis Boon, die al bijna dertig jaar ­alle Ajaxkleding bedrukt. Boons vriendin verkocht oude shirts op een braderie. Vertrouwensbreuk, aldus Ajax. Boon vecht de contractopzegging aan.

Boon was verantwoordelijk voor de lettercombinaties SM of TBS op de trainingspakken van de technische staf: Stanley Menzo en Tonny Bruins Slot.

Nu is Boon door (inmiddels) ­directeur Van der Sar de wacht aangezegd. De overeenkomst die Boon via zijn bedrijfje Uno ­Creations al jaren met Ajax heeft, is op grond van een incident op 26 maart 2017 door Ajax opgezegd. Op die dag werden op een braderie in Osdorp Ajaxspullen uit het ­magazijn van Boon verkocht.

Ajax en kledingsponsor Adidas kregen er lucht van en stelden een vertrouwensbreuk vast. Ze zegden de overeenkomst met Boon op. "Schokkend dat Boon voor eigen gewin kleding verkocht die niet van hem was, maar die hij enkel had gekregen om voor Ajax te ­bedrukken," verklaarde advocaat Sven Klos namens Ajax.

Boon kreeg ná het beëindigen van de overeenkomst nog steeds opdrachten van Ajax

Boon en zijn advocaat Koen Spee nuanceerden de verkoop van de kleding. Boon had het niet zelf ­gedaan, het was het werk van zijn vriendin.

Bovendien betrof het shirts die minimaal vijf jaar oud waren. Adidas had de spullen bij Boon laten liggen en zijn vriendin wilde de boel opruimen - er was dus geen sprake van kwade opzet, aldus Boon.

Opdrachten
Wat hij opvallend vindt, is dat hij ná het beëindigen van de overeenkomst nog steeds opdrachten kreeg van Ajax. "De directie heeft kennelijk het vertrouwen in mij opgezegd, maar mensen op de werkvloer van de club vroegen me om de kleding van het seizoen 2017-2018 gewoon te bedrukken."

De kleding en de tassen die de selectie heeft meegenomen naar het trainingskamp in Oostenrijk, bijvoorbeeld, zijn van letters en cijfers voorzien door Boon.

"En dat is wel zo handig," aldus Boon. "Als je een dag niet kunt trainen omdat je je tas niet kunt vinden, is dat toch zonde van de tijd."

Op 18 juli doet de rechter uitspraak.