Sport Bewaar

Ajax op schot in eerste oefenduel

Hassane Bandé maakte zijn eerste minuten in een Ajaxshirt en was verantwoordelijk voor de 0-7.
Hassane Bandé maakte zijn eerste minuten in een Ajaxshirt en was verantwoordelijk voor de 0-7. © Pro Shots / Toon Dompeling

Ajax is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een 0-7 oefenzege bij VVSB in Noordwijkerhout.

De Braziliaan David Neres was tegen de tweede divisionist de enige basisspeler van het voorbije seizoen die aan de aftrap verscheen. Hij zag een team van vooral jeugdspelers en beloften snel uitlopen. 

Ajax moest er een kwartier op wachten, maar opende na zestien minuten spelen de score. Teun Bijleveld van Jong Ajax maakte het eerste doelpunt van het seizoen. De tweede kwam vijf minuten later ook voor zijn rekening. Door Jong Ajaxspits Kaj Sierhuis was het na 24 minuten spelen ook al 0-3. 

Ajax ging uiteindelijk rusten met een voorsprong van 0-5 doordat Sierhuis er nog een maakte en Dani de Wit een corner van nieuweling Zakaria Labyad erg lekker binnenkopte. 

Aan de tweede helft liet Erik ten Hag elf nieuwe spelers beginnen, onder wie Klaas-Jan Huntelaar, verdediger Max Wöber en de piepjonge debutant Ryan Gravenberch (16 jaar). 

Dat team scoorde vervolgens nog twee keer. Klaas-Jan Huntelaar liep een mooi passje van Gravenberch binnen, terwijl Bandé na een door hem zelf opgezette actie hard afrondde.