Ajax-leden stemmen vijf personen in bestuursraad

Hein Blocks treedt niet toe tot de bestuursraad van Ajax. Hij kreeg donderdagavond tijdens een vergadering van ruim 4 uur onvoldoende steun van de aanwezige leden van de Amsterdamse club.

Redactie/ANP
Arie van Os komt aan voor de ledenvergadering. Beeld ANP
Arie van Os komt aan voor de ledenvergadering.Beeld ANP

Hennie Henrichs, Jan Buskermolen, Cees Vervoorn, Tonnie Bruins Slot en Dick Schoenaker maken wel hun opwachting in de bestuursraad, die de ledenraad en het bestuur van Ajax vervangt.

Het is de bedoeling dat de bestuursraad uiteindelijk uit 6 of 7 personen gaat bestaan. Een van de twee vacatures zou door een lid van de supportersvereniging moeten worden ingevuld.

Van Blocks is bekend dat hij niet onvoorwaardelijk achter Cruijff staat. Dat geldt wel voor Bruins Slot en Schoenaker, die vorige week alsnog kandidaat werden gesteld. Zij werden wel gesteund door de zo'n 400 aanwezige leden. Cruijff ontbrak in de ArenA omdat hij als bondscoach van het gelegenheidselftal van Catalonië aan de slag was.

De bestuursraad vertegenwoordigt de ruim 600 leden van de vereniging Ajax en is met 73 procent grootaandeelhouder, die op 10 februari tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering het vertrouwen in de raad van commissarissen moet uitspreken. De vereniging verzocht Steven ten Have, Edgar Davids, Marjan Olfers, Paul Römer en Johan Cruijff eerder al om op te stappen. De bestuursraad zal dat advies overnemen.

Cruijff wil vooralsnog als enige van alle commissarissen het advies van de vereniging opvolgen. Een grote meerderheid van de aanwezige leden wil dat de beroemde nummer 14, in welke functie dan ook, betrokken blijft bij de Amsterdamse club. Een rol van adviseur ligt voor de hand.

Henrichs, de nieuwe voorzitter van de bestuursraad, heeft één groot doel. 'We willen van Ajax weer één club maken', benadrukte hij.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden