live

Officieel: Frenkie de Jong naar Spanje

Wie komt? Wie gaat? Er zingen altijd geruchten rond over mogelijke transfers van voormalige, huidige en toekomstige Ajacieden. Hier verzamelen we ze.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Officieel

  Ajax en FC Barcelona hebben een akkoord bereikt over Frenkie de Jong. De middenvelder vertrekt deze zomer voor 75 miljoen euro naar de club uit Spanje.

 2. 'De Jong is al rond met FC Barcelona'

  De transfer van Frenkie de Jong is bijna afgerond. De middenvelder is zelf al rond met FC Barcelona. Ajax en FC Barcelona zitten alleen nog om tafel om de laatste details af te ronden, schrijft het AD.

  De Jong tekent voor meerdere jaren Barcelona en blijft nog een half jaar in Amsterdam spelen. De transfersom bedraagt minimaal 75 miljoen euro en kan nog oplopen aan de hand van bonussen.

 3. 'Barca wil snel deal met De Jong'

  Volgens het AD wil FC Barcelona snel een deal sluiten over Frenkie de Jong. De club reist volgens de krant vandaag met een zware delegatie af naar Amsterdam.

  Voorzitter Josep Bartomeu, algemeen directeur Pep Segura en directeur Oscar Grau landen vandaag op Schiphol. Segura en Grau waren volgens Spaanse media al onderweg met een privéjet. Voorzitter Bartomeu kwam hen later achterna via een commerciële vlucht.

  Het AD meldt verder dat het transferbedrag niet 90 miljoen, maar 75 miljoen zou zijn, al kan het bedrag nog verder oplopen aan de hand van bonussen.

 4. 'Barca biedt 90 miljoen voor De Jong'

  Europese topclubs bieden tegen elkaar op in hun jacht op de twee grootste Ajaxtalenten: middenvelder Frenkie de Jong en verdediger Matthijs de Ligt. Volgens Spaanse media heeft Barcelona 90 miljoen over voor De Jong.

  Dat zou van De Jong in één klap de duurste Nederlandse voetballer aller tijden maken. Dat is nu Virgil van Dijk, die voor 84 miljoen euro van Southampton naar Liverpool verkaste. Voor Ajax was de duurste transfer die van de Colombiaan Davinson Sánchez, die in 2017 voor bijna 45 miljoen euro naar Tottenham Hotspur ging.

  Ajax spint garen bij de prijsopdrijving tussen de Europese topclubs. Zowel de belangenbehartigers van De Jong (21) als van Matthijs de Ligt (19) spraken de afgelopen maanden met clubs als Paris Saint-Germain, Manchester City, Juventus en Barcelona.

  Een delegatie van Barcelona was vorige week in Amsterdam om te praten met de zaakwaarnemer van De Jong, Ali Dursun. In de Spaanse krant Mundo Deportivo zei technisch directeur Eric Abidal: “Of De Jong naar Barcelona komt, moet je aan hem vragen. Wij kunnen enkel wachten.”

  De Jong staat ook in de belangstelling van Paris Saint-Germain en Manchester City. Dat heeft ervoor gezorgd dat Barcelona nu een ultieme poging doet om PSG af te troeven op de markt. Volgens Marca en ÁS, ook Spaanse sportkranten, is de deal al rond, maar Ajax wilde dat maandagochtend niet bevestigen.

  Manchester City leek al eerder afgehaakt in de race om De Jong, tot teleurstelling van trainer Pep Guardiola, maar strijdt nog wel voor Matthijs de Ligt. City heeft concurrentie van, onder meer, Juventus.

  Eind december was De Ligt voor de Golden Boy, de prijs voor Europees talent van het jaar, in Turijn. Daar sprak vader Frank de Ligt met vertegenwoordigers van de Italiaanse kampioen. “Maar dit is niet de enige club die geïnteresseerd is,” zei De Ligt senior toen tegen Tuttosport.

  Ajax dacht zo’n 60 miljoen euro voor De Ligt te kunnen beuren, maar dat bedrag zou nu best eens flink hoger kunnen liggen. De Ligt zal de komende weken zijn beslissing nemen. Zowel De Jong als De Ligt wil pas na dit seizoen bij Ajax vertrekken.

 5. 'Beslissing nadert in soap De Jong'

  Het leek in kannen en kruiken. Zelfs in de Spaanse media geloofden ze het niet meer: Frenkie de Jong zou voor Paris Saint-Germain kiezen. Deze week landde Barcelona echter met een grote delegatie topmannen in Amsterdam om toch nog een poging te doen.

  Onder meer technisch directeur Eric Abidal was in de hoofdstad gespot en volgens het Catalaanse Sport heeft het gewerkt: De Jong denkt nu toch weer aan Barça. PSG zou namelijk een dag later in Amsterdam zijn geweest in de hoop het contract te tekenen, maar kwam van een koude kermis thuis. Barcelona zou ook het bod verhoogd hebben tot boven de gevraagde 75 miljoen euro. Volgende week zou de beslissing vallen.

 6. 'Arsenal hengelt naar Overmars'

  Marc Overmars onderhandelt gewoonlijk over transfers van spelers voor Ajax, maar staat nu mogelijk zelf in de belangstelling bij een internationale topclub. De 45-jarige directeur spelerszaken is namelijk volgens VI een van de kandidaten voor de functie van technisch directeur van Arsenal.

  Dik twintig jaar geleden maakte Overmars, toen nog als speler, ook de overstap van Ajax naar Arsenal. Na het Europese succes van Ajax, vertrok de snelle aanvaller in 1997 ook naar Arsenal, waar hij tot 2000 speelde.

  Overmars, die sinds de zomer van 2012 als directeur spelerszaken actief is bij Ajax, heeft in Amsterdam nog een verbintenis tot 2020.

 7. 'PSG-delegatie weer in de stad'

  Het ziet ernaar uit dat de Franse club Paris Saint-Germain (PSG) zijn tanden heeft gezet in een deal over Frenkie de Jong. De Telegraaf meldt dat een delegatie van de club vrijdag in het Amstel Hotel aan tafel zat met het management van de middenvelder, die zelf niet aanwezig was.

  Volgens de krant zou de club bereid zijn het bedrag dat Marc Overmars voor de 21-jarige De Jong wil hebben - 75 miljoen euro - te betalen. Manchester City, FC Barcelona en Juventus, die ook interesse hebben in de speler, zouden dan het nakijken hebben.

 8. 'Chinese club wil Tadic'

  Opnieuw heeft een Chinese club interesse getoond in een speler van Ajax. Hebei China Fortuna heeft een bod gedaan van 25 miljoen euro op Dusan Tadic. Dat meldt de Servische nieuwswebsite Mozzart Sport.

  De kans is echter klein dat Marc Overmars mee zal werken aan een vertrek van de Serviër. De technisch directeur heeft vaak benadrukt dat niemand van de basisspelers verkocht wordt tijdens de winterstop.

  Ajax nam de 30-jarige Tadic afgelopen zomer boot 11,4 miljoen euro over van Southampton. Hij beschikt nog over een contract tot de zomer van 2022.

  Al eerder sloeg Ajax een bod van Guangzhou Evergrande van liefst 43 miljoen euro op David Neres af.

 9. Overmars: 'Neres blijft'

  David Neres blijft dit seizoen toch gewoon bij Ajax. Dat zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars tegen de Telegraaf.

  Een Chinese club zou 43 miljoen euro over hebben gehad voor de Braziliaanse speler, maar nu Ajax heeft misgegrepen in de strijd om Diego Lainez (die naar Real Betis gaat) blijft Neres gewoon in Amsterdam, aldus Overmars.

 10. Frenkie de Jong toch naar Frankrijk?

  Er gaat nog steeds geen dag voorbij of Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong worden in verband gebracht met een Europese topclub. In Spanje wisten ze het zeker: Frenkie de Jong gaat naar Barcelona.

  Volgens de Catalaanse media leek het daar ook lange tijd op. De middenvelder van Ajax zou zelfs een contract voor vijf jaar overeen zijn gekomen, enkel de clubs moesten elkaar nog weten te vinden.

  Deze week is daar echter verandering in gekomen, zo meldt Mundo Deportivo. De Jong zou twijfelen aan zijn rol bij Barcelona en de beloofde speeltijd bij Paris-Saint Germain zou veel groter zijn.

  De Ajacied zou zijn mening volgens het Spaanse medium hebben herzien en voor PSG kiezen. Bij PSG is er minder concurrentie op het middenveld en volgens Mundo Deportivo zouden de Fransen hebben gezegd ook Matthijs de Ligt te halen, zodat hij met zijn goede vriend samen kan blijven spelen.