live

Ajax - Olympique Lyon van minuut tot minuut

Ajax speelde een waanzinnige eerste halve finale tegen Olympique Lyon. Lees het wedstrijdverloop hier nog eens van minuut tot minuut terug.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. 94

  Einde tweede helft!

 2. 94

  Ziyech nog eens. Helemaal vrij op links krijgt hij de bal van Neres op rechts. Hij volleyt over. Via Tete nog een hoekschop voor Lyon. Lacazette raakt 'm verkeerd.

 3. 93

  David Neres komt nog ind e buurt als hij achter een passje van Davy Klaassen aanloopt. Hakim Ziyech daarna ook nog als hij uithaalt maar Lopes redt.

 4. 91

  Nog vier minuten extra in de Arena.

 5. 90

  Bijna weer een goal als Matthijs de Ligt en Davinson Sanchez een vrije trap van Hakim Ziyech net niet binnen koppen.

 6. 88

  Kasper Dolberg wordt vervangen door David Neres

 7. 86

  'We gaan naar Stockholm toe, we gaan naar Stockholm toe', klinkt het in het stadion. Nog minder dan 5 minuten.

 8. 83

  Nieuwe kans voor Ajax. Een aanval gaat via Kluivert en Traoré naar Klaassen maar de aanvoerder jaagt 'm over.

 9. 81

  Weer een uitgelezen kans om uit te lopen voor Ajax. Traoré en Ziyech maken er een hoekschop van die de piepjonge Matthijs de Ligt nog bijna binnenloopt.

 10. 80

  Valbuena mocht namens Lyon aanleggen voor een vrije trap uit kansrijke positie, maar Onana komt uit en bokst resoluut en hard weg.

Voorbeschouwing

De Ajacieden weten zich in de eerste ontmoeting met de nummer vier van de Franse competitie gesteund door een tot de nok toe gevulde Johan Cruijff Arena

Olympique Lyon is een technisch vaardige ploeg die aan de bal altijd gevaarlijk is en eerder op Nederlands grondgebied AZ alle kanten van het veld liet zien.

Een geluk bij een ongeluk: sterspeler Alexandre Lacazatte haalt de wedstrijd zo goed als zeker niet. Bovendien is Lyon in verdedigend opzicht geen topploeg. Alles over de Fransen lees je hier.  

Wie geen kaartje heeft maar de halve finale toch in gezelschap wil volgen, kan terecht in deze fijne Amsterdamse cafés waar de wedstrijd vanavond te zien is.