live

Ajax heeft geen kind aan FC Emmen

Ajax had tegen FC Emmen zaterdag een doodeenvoudige avond. De Drenten hadden niets in te brengen in de Johan Cruijff Arena en gingen er met 5-0 af.

Nabeschouwing

Hakim Ziyech maakte de openingstreffer en stond ook aan de basis van de 2-0 van Klaas-Jan Huntelaar, die na rust ook een voorzet van Carel Eiting verzilverde. Dusan Tadic, opnieuw op aangeven van Ziyech, tekende voor de 4-0. In de slotfase passeerde Glenn Bijl nog zijn eigen doelman.

FC Emmen bleek een ideale tegenstander voor Ajax tussen twee zware wedstrijden tegen Dinamo Kiev in de play-offs van de voorronden van de Champions League in. Ajax hoefde niet heel diep te gaan voor een zege. Met het oog op de return van dinsdag tegen Dinamo Kiev hoefden Lasse Schöne en Noussair Mazraoui niet aan de aftrap te verschijnen.

Trainer Erik ten Hag besloot Huntelaar, Frenkie de Jong en Ziyech ook voortijdig naar de kant te halen.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. 91

  Einde tweede helft!

 2. 90

  Dennis Johnsen probeert er nog op spectaculaire wijze 6-0 van te maken met een omhaal.

 3. 89

  Matthijs de Ligt doet bijna na wat Glenn Bijl zo even deed, maar geeft gelukkig slechts een corner weg.

 4. 86

  Glenn Bijl probeert Donny van de Beek van het scoren te houden, maar maakt zelf een doelpunt. Aan de verkeerde kant dus.

 5. 85

  Eigen doelpunt Glenn Bijl

 6. 80

  Best een aardig afstandsschot van FC Emmen-aanvoerder Anco Jansen, maar Andre Onana hoeft niet in te grijpen en kan een doeltrap nemen.

 7. 77

  Luciano Slagveer wordt vervangen door Henk Bos

 8. 77

  Hakim Ziyech wordt vervangen door Dennis Johnsen

 9. 76

  Jafar Arias komt namens FC Emmen opeens dichtbij Andre Onana, maar wordt de pas afgesneden door Matthijs de Ligt.

 10. 71

  De Serviër kan binnen tikken na slordig balverlies van Tim Siekman. Ajax heeft geen kind aan FC Emmen.

Voorbeschouwing

In een uitverkocht huis met een dicht dak komt FC Emmen zaterdag op bezoek voor de eerste officiele wedstrijd tegen Ajax ooit. 

De Drentse club promoveerde deze zomer voor het eerst in z'n bestaansgeschiedenis naar de Erdedivise en speelde ook in de KNVB-beker nog nooit tegen Ajax. Jong Ajax daarentegen trof Emmen al tien keer. Daarvan wonnen de beloften twee wedstrijden. Vijf keer werd het gelijk, en drie keer won FC Emmen. 

Leuk detail: aanvoerder Matthijs de Ligt debuteerde twee jaar geleden tegen FC Emmen. Op 16 augustus 2016 werd het op De Toekomst 1-1. Zaterdag zal hij opnieuw de band dragen. 

FC Emmen wist z'n eerste Eredivisiewedstrijd twee weken geleden knap te winnen op bezoek bij ADO Den Haag. Vorige week verliep minder feestelijk. Toen werd thuis met 1-4 van AZ verloren. Toch ziet trainer Dick Lukkien aanknopingspunten. 

Lees verder: Coach FC Emmen acht zijn club niet bij voorbaat kansloos tegen Ajax