AMSTERDAM - De technische staf van Ajax boekt in de zoektocht naar versterkingen voorlopig weinig succes.Zowel Albert Reira als Steven Defour voelt niets voor een onmiddellijke overgang naar Amsterdam.

De 25-jarige Reira liet woensdag tijdens een speciaal belegde persconferentie weten dat hij blij is dat het bestuur van Espanyol niet over zijn vertrek wil onderhandelen. ''Ik ben tevreden dat mijn club zoveel vertrouwen in mij heeft. Ik wil ook helemaal niet weg. Ik wil met Espanyol prijzen winnen'', verklaarde Riera in Barcelona.

Steven Defour liet zijn zaakwaarnemer aan het woord. ''Defour heeft Ajax laten weten dat hij Standard Luik nu niet meer kan verlaten. Het seizoen is namelijk al begonnen en hij is aanvoerder van de club'', verklaarde zaakwaarnemer Paul Stefani op de Belgische televisie.

Ajax wil zich de komende twee weken nog met minimaal twee spelers versterken. De club is na het vertrek van Wesley Sneijder nog op zoek naar een middenvelder en aanvaller. Reira acteert bij Espanyol op de linkerflank. Defour speelt bij Standard Luik vlak achter de centrumspits. Ajax probeerde Defour vorig seizoen ook al vergeefs naar Amsterdam te halen. (ANP)

© Het Parool, 15-08-2007