Sport Bewaar

Ajax en Liverpool nog niet eens over Suarez

Luis Suarez. Foto ANP
Luis Suarez. Foto ANP © UNKNOWN

AMSTERDAM - Ajax en Liverpool hebben donderdag opnieuw geen overeenstemming bereikt over de overgang van Luis Suarez. ''En dus hoop ik uit de grond van mijn hart dat ik zondag tijdens de uitwedstrijd tegen NAC weer een beroep op hem kan doen'', stelde trainer Frank de Boer donderdagavond na de bekerzege op NAC (4-1).

De transfermarkt sluit maandag om middernacht. De Boer kondigde eerder deze week aan dat hij Suarez, die een schorsing van zeven duels heeft uitgezeten, na vrijdag eigenlijk niet meer wil laten vertrekken. ''Liverpool weet wat ze moeten betalen. Dat moeten ze dan maar voor het weekeinde doen. We moeten ook nog tijd hebben om in actie te komen'', zei hij.

Liverpool en Ajax onderhandelden maandag tevergeefs over een overgang van Suarez. De Engelse club wilde 15 miljoen euro voor de aanvaller betalen. Ajax verlangt minimaal 25 miljoen euro voor de Zuid-Amerikaan die tot de zomer van 2013 in Amsterdam onder contract staat. ''Ik had het heus wel gehoord als er een akkoord was'', zei De Boer. ''Vrijdag weet ik waarschijnlijk meer.'' (ANP)