Sport Bewaar

Ajax contracteert Perr Schuurs (18) van Fortuna

Ajax heeft de net achttienjarige Perr Schuurs gecontracteerd. De verdediger en aanvoerder van Fortuna Sittard staat per 1 januari 2018 bij de Amsterdamse voetbalclub onder contract.

Het lopende seizoen maakt Schuurs, die voor 4,5 jaar tekende, nog af op huurbasis bij de Limburgse club. Over de transfersom die Fortuna ontvangt zijn geen mededelingen gedaan.

"Kippenvel om hier nu rond te lopen, mijn gevoel is echt heel goed bij deze club. Maar ik heb altijd het plan gehad om het seizoen bij Fortuna af te maken. De prestaties zijn goed en ik kan als aanvoerder nog altijd veel leren," aldus Schuurs, die hoopt op minuten in het eerste van Ajax. "Als dat niet direct lukt, dan maar in Jong Ajax."

Hassane Bandé
De jeugdinternational maakt een sterk seizoen door bij Fortuna en hij werd bij aanvang als zeventienjarige door trainer Sunday Oliseh zelfs benoemd tot aanvoerder.

Schuurs speelde in totaal al 38 wedstrijden in de Jupiler League en scoorde daarin vijf keer.

Ajax contracteerde eerder vleugelspeler Hassane Bandé. De negentienjarige Burkinees komt over van KV Mechelen en sluit in de zomer aan bij de Amsterdamse selectie.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.