live

Bekeravontuur AFC ten einde tegen sterker Willem II

AFC wist tijdens de uitwedstrijd in de achtste finales van de KNVB-beker tegen Willem II niet te overtuigen. Al in de eerste helft kwam de thuisploeg op een 3-0 voorsprong, en wist die gemakkelijk te behouden in de tweede helft.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. 93

  De stunt waarop AFC hoopte bleef uit. Na twee verrassende overwinningen tegen Telstar en Top Oss in het bekertoernooi, had de ploeg van Ulrich Landvreugd de stille hoop dat het in Tilburg ook zou kunnen.

  Willem II-coach Adrie Koster nam zijn tegenstander op zijn beurt ook serieus, en begon de wedstrijd met zijn basiself. Net na de eerste minuut kwam AFC dicht bij een doelpunt, toen Yordy Theijsse oog in oog met de keeper kwam te staan, maar hij kreeg zijn voet net niet goed achter de bal. Het zou echter de enige echte kans worden van de tweede divisionist uit Amsterdam-Zuid.

  AFC miste het vertrouwen van de vorige twee bekerwedstrijden. De spaarzame aanvalspogingen waren ongecontroleerd, en eindigden in onbesuisde afstandsschoten of te harde steekpassen.

  Het eerste tegendoelpunt viel dan ook al vroeg. Na een prachtige pass van Daniel Crowley schoot Donis Avdijaj de bal in de 17e minuut in het dak van het doel van AFC. Na de 1-0 bleef de thuisploeg druk zetten.

  De tweede goal volgde op een blunder van Derre Kwee in de 36e minuut. Aanvoerder Jonathan Richard trok vervolgens aan de noodrem en haalde Fran Sol neer in het strafschopgebied. Sol benutte de penalty koelbloedig. Enkele minuten later besliste Aras Özbiliz de wedstrijd door de bal in de bovenhoek van het doel te schieten en Zonneveld kansloos achter te laten.

  In de tweede helft speelde AFC beter. Vooral invaller Matthijs Jesse wist nog een aantal keer bijna dicht bij het doel te komen. Maar uiteindelijk was de ploeg niet bij machte Willem II het moeilijk te maken en zo kwam het bekeravontuur voor AFC ten einde.

 2. 93

  Einde tweede helft!

 3. 90

  Dat kon de 4-0 zijn. Een snelle uitbraak waarbij de Tilburgers met vijf tegen drie het doel van AFC naderden, leidt uiteindelijk tot een matig kopballetje van Fran Sol. Nog 3 minuten extra speeltijd.

 4. 91

  Gele kaart Donis Avdijaj

 5. 87

  Nog een kansje voor AFC, door een mooie actie van Jesse. De invaller rent langs de rechter zijlijn en passt de bal mooi voor de verdedigingslinie van Willem II langs, maar bereikt uiteindelijk Ignacio net niet.

 6. 88

  Johan Kulhan wordt vervangen door Tiemen van Hezel

 7. 75

  Derre Kwee wordt vervangen door Moiz Da Silva

 8. 73

  De grootste kans voor AFC tot nu toe. Mooie dieptepass van Kenny Teijsse op Jesse. Jesse komt alleen op Wellenreuther af, maar schuift de bal te zacht richting doel. Timon duikt en heeft klemvast.

 9. 71

  Gele kaart Kenny Teijsse

 10. 70

  Bijna de tweede goal voor Sol. Avdijaj legt de bal breed op de spits, die voor open doel staat. Hij wil eerst aannemen en loopt de bal vervolgens naast.

Voorbeschouwing

Het team uit Amsterdam-Zuid is met twaalf bussen supporters naar Tilburg afgereisd voor hun laatste wedstrijd dit kalenderjaar. Willem II, dertiende in de eredivisie, is favoriet, maar AFC is in vorm en stuntte al eerder dit seizoen. 

De Amsterdammers kroonden zich afgelopen weekend tot winterkampioen van de tweede divisie na een 0-0 tegen Katwijk, en eerder schakelden ze verrassend de eerstedivisieclubs Telstar en TOP Oss uit in het bekertoernooi.

Door het winnen van de periodetitel is AFC ook voor volgend seizoen geplaatst voor de nationale KNVB-beker.