AFC krijgt vijf nieuwe kunstgrasvelden aan de Zuidas

Amateurvoetbalvereniging AFC krijgt in 2019 vijf kunstgrasvelden, een nieuw clubhuis en een tribune op sportpark Goed Genoeg aan de Zuidas.

Olga Ketellapper
Artist impression van het nieuwe sportpark aan de Zuidas Beeld Gemeente Amsterdam
Artist impression van het nieuwe sportpark aan de ZuidasBeeld Gemeente Amsterdam

AFC heeft momenteel zeven grasvelden in het sportpark aan de Boelelaan, maar gaat er in de nieuwe situatie - vijf velden - niet op achteruit. Omdat de nieuwe velden van kunstgras zijn en worden verlicht kan er intensiever, en ook in de avonduren, op worden getraind en gespeeld.

Twee jaar geleden stemden de leden van AFC al unaniem in met de plannen. Voorzitter Ad Westerhof: "Nu kan de schop in de grond en hopen we het mooiste sportpark van Nederland te realiseren."

Tijdelijk veld
Door de verbouwing van de Zuidas moet het huidige sportpark iets opschuiven. De ingang en het clubhuis komen ten noorden te liggen van de Gustav Mahlerlaan, die in oostelijke richting verlengd wordt. Onder het meest oostelijke veld komt een nieuwe ondergrondse parkeergarage waar AFC ook gebruik van mag maken.

De voetbalclub wordt eigenaar van het clubhuis en huurt de velden van de gemeente. Tijdens de werkzaamheden wordt tijdelijk een extra veld aangelegd zodat er altijd gevoetbald kan worden. In januari 2017 wordt met de verbouwing begonnen, die in 2019 klaar moet zijn.

AFC is de oudste voetbalclub van Amsterdam en heeft momenteel ongeveer 2200 leden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden