Sport Bewaar

Aanhoudingen rond voetbalinterland

Een groep Nederlandse supporters stuurde volgens de politie aan op een confrontatie met een groep Engelsen in het gebied rond de Wallen en de Dam. Foto ANP
Een groep Nederlandse supporters stuurde volgens de politie aan op een confrontatie met een groep Engelsen in het gebied rond de Wallen en de Dam. Foto ANP © UNKNOWN

AMSTERDAM - De politie heeft woensdagavond in het centrum van Amsterdam vijftien relschoppers opgepakt rond de voetbalinterland Nederland - Engeland. Het zijn voornamelijk Nederlanders die zijn aangehouden wegens geweldpleging. Dat heeft een woordvoerder laten weten.

Een groep Nederlandse supporters van zo'n 350 man stuurde volgens de politie aan op een confrontatie met een groep Engelsen in het gebied rond de Wallen en de Dam. De mobiele eenheid wist dat met een aantal charges te voorkomen.

Bij de charges werden honden en paarden ingezet. De politie houdt in de Damstraat een groep supporters ingesloten. Van hen worden de gegevens genoteerd, ze worden op film gezet en gefouilleerd.

Bij stadion De Arena, waar de interland wordt gespeeld, is het volgens de politie rustig. (ANP)