Sport Bewaar

't Knooppunt kampioen zaalvoetbal na roerig seizoen

Het feest voor 't Knooppunt komt naar een roerig seizoen, waarin de Amsterdammers bijna uit de competitie werden gezet.
Het feest voor 't Knooppunt komt naar een roerig seizoen, waarin de Amsterdammers bijna uit de competitie werden gezet. © KNVB Media

Na een tumultueus verlopen seizoen heeft de Amsterdamse zaalvoetbalclub 't Knooppunt vrijdagavond voor het eerst de landstitel gepakt.

De club uit De Pijp moest vrijdagavond vanaf de tribune afwachten of het voor het eerst in de geschiedenis zaalvoetbalkampioen van Nederland zou worden. Het lot van de Amsterdammers lag in handen van concurrent Hovocubo, dat door een overwinning op het al uitgeschakelde FC Eindhoven een beslissende wedstrijd zou kunnen afdwingen.

Dat deed het niet: de ploeg uit Hoorn verloor in eigen huis met 3-5. Daarmee blijft de zaalvoetbalschaal in Amsterdam: vorig jaar pakte stadsgenoot AS Lebo het kampioenschap. 't Knooppunt verloor toen nog de finale van de play-offs. 

Uit competitie gezet
Het feest voor 't Knooppunt komt na een roerig seizoen, waarin de Amsterdammers bijna uit de competitie werden gezet. De KNVB vond dat een gepaste maatregel nadat supporters van 't Knooppunt de bekerfinale van 14 april tegen FC Marlène hadden verstoord. Zij kwamen tijdens het duel het veld op en belaagden bezoekers en spelers van de tegenstander uit Heerhugowaard. 

't Knooppunt ging met succes in beroep tegen het besluit van de KNVB, maar FC Marlène vond het uit veiligheidsredenen onverantwoord om nog een wedstrijd tegen de Amsterdammers te spelen. De nummer vier van de competitie besloot zich daarom terug te trekken uit de play-offs om het landskampioenschap.

De strijd om de landstitel werd daarom beslist in een mini-competitie tussen de overgebleven drie clubs. 't Knooppunt mocht door de eerdere incidenten de thuiswedstrijden van de play-offs niet in de eigen Sporthal De Pijp spelen.