Sport Bewaar

'Oude Dame' Juventus is een angstgegner

Op 3 oktober 2012 maakte Cristiano Ronaldo, hier tussen Ajacieden Niklas Moisander en Daley Blind, namens Real Madrid een hattrick in de Arena.
Op 3 oktober 2012 maakte Cristiano Ronaldo, hier tussen Ajacieden Niklas Moisander en Daley Blind, namens Real Madrid een hattrick in de Arena. © Robin van Lonkhuijsen/Reuters

De meest in het oog springende voetballers uit de achtste finales van de Champions League treffen elkaar in de kwartfinales: Dusan Tadic en Cristiano Ronaldo.

Het lot heeft Ajax en Juventus vrijdag aan elkaar gekoppeld. "Juventus is favoriet," zei Ajaxtrainer Erik ten Hag. "Zij hebben dit seizoen hun zinnen gezet op het winnen van de Champions League. Aan ons om dat te dwarsbomen." En Hakim Ziyech: "We zijn gegroeid dit seizoen. Tegen Real Madrid waren we voetballend en mentaal heel sterk. Dit wordt weer twee keer de wedstrijd van ons leven."

Liefst 18 punten voorsprong heeft koploper Juventus in de Serie A op Napoli en daarmee is de Oude Dame hard op weg naar de achtste landstitel op rij.