Sport Bewaar

'Organisatie WK Qatar geeft Ronald de Boer officiële rol'

'Organisatie WK Qatar geeft Ronald de Boer officiële rol'
© AP

Het organisatiecomité van het WK in Qatar in 2022 ziet een officiële functie weggelegd voor Ronald de Boer. Dat zegt Nasser El Khater, lid van het comité, in De Telegraaf.

Volgens El Khater kan De Boer, die een tijdlang in Qatar voetbalde, in de voorbereidingen en tijdens het toernooi worden ingezet. Hij zegt de oud-international als Qatari te beschouwen, omdat De Boer er lang heeft gewoond en nog geregeld langskomt.

,,Ik beschouw Ronald de Boer als Qatari. Hij heeft hier lang gewoond, komt nog geregeld langs, is onderdeel van onze samenleving en kent het land van binnen en van buiten. Hij spreekt niet alleen als de ambassadeur, die hij tijdens ons WK-bid was, maar vooral uit zijn hart'', zegt El Khater in de krant.

Hij zegt verder dat het volgens hem niet nodig is het WK in Qatar van juni naar januari of februari te verplaatsen. ,,Op zowel de trainingslocaties als in de stadions hebben we geen enkel probleem met de koeling'', aldus El Khater.

Ook bestrijdt El Khater dat tijdens de bouw van de stadions vele doden zijn gevallen. ,,Verhalen dat er tijdens de WK-voorbereiding al 1000 en mogelijk 2500 of 3000 doden zijn gevallen, zijn categorisch onjuist.''