live

'Ajax heeft akkoord met Tadic'

Wie komt? Wie gaat? Er zingen altijd geruchten rond over mogelijke transfers van voormalige, huidige en toekomstige Ajacieden. De komende tijd verzamelen we ze hier.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. 'Ajax heeft akkoord met Tadic'

  Ajax heeft een persoonlijk akkoord bereikt met voetballer Dusan Tadic.

  De 29-jarige Serviër, die met zijn land deelneemt aan het WK voetbal in Rusland, staat volgens De Telegraaf op het punt om een contract voor vier seizoenen te tekenen bij de club uit Amsterdam. De Serviër heeft volgens de krant bij zijn club Southampton aangegeven dat hij naar Amsterdam wil.

  Ajax en Southampto moeten het nog eens worden over de verbintenis. Volgens de krant wil de clubleiding de transfer, waarmee een bedrag van 17,1 miljoen euro is gemoeid, de komende dagen afronden. Financieel directeur Jeroen Slop en directeur spelersbeleid Marc Overmars zijn naar Southampton gevlogen om te praten over de gelimiteerde transfersom.

 2. 'Ajax hoeft Maggalán niet meer'

  Hij was al medisch gekeurd en klaar om een Ajaxshirt aan te trekken, maar Lisandro Magallán komt toch niet naar Amsterdam. Dat meldt het Argentijnse medium TyCSports. De clubleiding zou aan Magalláns huidige werkgever Boca Juniors hebben laten weten de onderhandelingen te beëindigen.

  Na een voortvarend begin van de gesprekken duurt het directeur Marc Overmars nu ogenschijnlijk te lang. Dat zou komen doordat Boca Juniors eerst een vervanger voor Magallán zou willen halen, voor deze naar Amsterdam te sturen. Het geduld dat Ajax daarvoor had lijkt op. De 9,5 miljoen euro die voor de verdediger waren gereserveerd blijven in Amsterdamse kas.

 3. De Jong en De Ligt willen weg

  In Spanje weten ze het zeker: Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt willen weg bij Ajax. Liever nog vandaag en morgen. Dat is te lezen in Mundo Deportivo. Volgens het Spaanse medium zijn de 21-jarige middenvelder en 18-jarige verdediger geïnspireerd geraakt door de aanstaande transfer van Justin Kluivert naar AS Roma. De Jong en De Ligt zouden hun vertrekwens kenbaar hebben gemaakt in de Johan Cruijff Arena.

 4. Justin Kluivert onthaald in Rome

  De 19-jarige Ajacied is gisterenavond aangekomen op het Leonardo da Vinci–Fiumicino Airport in Rome. Zijn aankomst was live te volgen via het Twitteraccount van AS Roma.

  Kluivert vloog van zijn vakantieadres Ibiza naar Rome en ondergaat dinsdag de medische keuring van AS Roma. Daarna zou hij zijn vijfjarige contract bij de Italiaanse voetbalclub ondertekenen. Met de transfer zou zo’n 17,5 miljoen euro gemoeid zijn, exclusief bonussen. Daarmee kan het bedrag nog oplopen tot ruim 20 miljoen euro.

 5. 'AS Roma en Ajax naderen akkoord'

  Ajax en AS Roma hebben afgelopen weekeinde onderhandeld over de bonussen die gemoeid zijn bij de transfer van Justin Kluivert. Volgens de Telegraaf is een definitief akkoord nabij. AS Roma nadert de vraagprijs van Kluivert. Het totale transferbedrag kan oplopen tot bijna 22 miljoen euro.

 6. 'Ajax volgt jonge middenvelder Spurs'

  Ajax zou één van de clubs zijn die de verrichtingen van Marcus Edwards (19) met interesse volgt. De jonge Britse middenvelder staat nog tot 2020 onder contract bij Tottenham Hotspur, maar ziet daar volgens Chronicle Live geen perspectief meer.

  Newcastle United, RB Leipzig en Ajax zouden, zoals trainer Marucio Pochettino hem ooit omschreef, ‘Mini Messi’ weer aan het voetballen willen helpen. Daar wordt het zo langzamerhand ook tijd voor: Edwards werd vorig seizoen verhuurd aan Norwich City waar hij één officieel duel voor speelde: Vooralsnog zijn enige in het betaald voetbal.

 7. 'Gesprek tussen De Jong en Barcelona'

  Frenkie de Jong heeft de voorpagina gehaald van de Spaanse krant Mundo Deportivo. Barçelona leek aanvankelijk van plan om De Jong pas in 2019 naar Catalonië te halen, maar wil naar verluidt eerder toeslaan.

  Volgens de Spaanse krant is er maandag een gesprek tussen vertegenwoordigers van Barcelona en zaakwaarnemers van De Jong. De 21-jarige Ajacied lijkt wel zin te hebben in een transfer, maar Ajax-directeur Marc Overmars is niet van plan om zomaar mee te werken. De marktwaarde van De Jong ligt tussen de 30 en 40 miljoen.

 8. 'AS Roma en Ajax akkoord over Kluivert'

  AS Roma en Ajax zijn eruit over de transfer van Justin Kluivert, meldt VI. Het negentienjarige talent zou voor vijf jaar tekenen bij de Italiaanse club. Naar verluidt wordt er achttien miljoen euro betaald voor de vleugelaanvaller.

  Ondertussen zou AS Roma ook Hakim Ziyech bovenaan het verlanglijstje hebben staan. De club hoopt de middenvelder eveneens voor vijf jaar een contract te bieden.