Sport Bewaar

Darter Klaasen kansloos tegen Wade

Jelle Klaasen. © GETTY IMAGES
Jelle Klaasen. © GETTY IMAGES © UNKNOWN

Voor Jelle Klaasen is het WK darts in Londen voorbij. De Brabander verloor vanavond in de tweede ronde van het titeltoernooi van de PDC van James Wade. In Alexandra Palace werd het 4-0 in sets voor de Brit.

Alleen in de derde set had Klaasen een kans het duel te doen kantelen. Daarin verspeelde de Nederlander een voorsprong van 2-0 in legs. De finale van het WK is op 2 januari.

Klaasen, winnaar van de Lakeside in 2006, kwam vrijdag geen moment in de wedstrijd. Zijn triples lieten hem flink in de steek. Wade, die een tijd in een kliniek zat wegens een depressie, gooide sterk. Klaasen verloor de eerste vijf legs. Die magere start kwam hij niet meer te boven. Veel kansen op een gunstig resultaat gaf Wade ook niet weg.

'Hij probeert je altijd uit je spel te halen. Ik moet mijn eigen spel spelen en me niet laten afleiden', zei Klaasen vooraf over Wade. In de wedstrijd lukte het hem niet die woorden in daden om te zetten.

Vincent van der Voort, Co Stompé en Michael van Gerwen zitten nog wel in het toernooi. Zij komen na de Kerst in actie voor de tweede ronde.