Sport Bewaar

'Amsterdamse tennissers verdacht van matchfixing'

Boy Westerhof tijdens de kwartfinale van het KNLTB Tennis Masters in Rotterdam
Boy Westerhof tijdens de kwartfinale van het KNLTB Tennis Masters in Rotterdam © ANP

Twee Nederlandse tennissers zijn verdachten in een matchfixing-schandaal rond een Armeens-Belgisch goksyndicaat. Het zou gaan om de Amsterdammers Boy Westerhof en Antal van der Duim.

Deze namen zijn door bronnen aan de Volkskrant gemeld. Het Belgische Federaal Parket wil de namen van de Amsterdammers niet tegenover de krant bevestigen, maar zegt wel dat het inderdaad gaat om twee Nederlanders.

Westerhof en Van der Duim zijn goede vrienden, zowel in de tennissfeer als daarbuiten. Beiden komen vaak in het Amsterdamse bos om te trainen. 

De twee tennissers zijn in 2014 eerder verdachten geweest van matchfixing bij een wedstrijd in het Duitse Meerbusch, zo meldde de tennisbond KNLTB toendertijd. De gokbedrijven vertrouwden hun onderlinge wedstrijd niet toen alle gokkers bleven inzetten op Van der Duim terwijl hij fiks achterstond op zijn tegenstander.

Verhoor
De mannen zijn nog niet opgepakt, maar kunnen wel rekenen op een verhoor. Dit zal in Nederland plaatsvinden met zowel de Nederlandse als Vlaamse politie. 

Dertien andere verdachten werden wel al in België opgepakt vanwege het matchfixing-schandaal. Onder hen zijn veel Belgische Armeniërs.

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.