Sport Bewaar

'Ajax is kampioen kijkcijfers eredivisie'

'Ajax is kampioen kijkcijfers eredivisie'
© ANP

De landstitel zat er niet in, maar qua kijkcijfers is Ajax kampioen. Gemiddeld trok de Amsterdamse club in het afgelopen seizoen 426.000 kijkers per wedstrijd op betaalzender Fox.

Dat schrijft Voetbal International, dat alle kijkcijfers van het eredivisieseizoen 2017-2018 in kaart bracht.

Ajax finishte met een neuslengte voorsprong op Feyenoord. De Rotterdamse club, geëindigd op de vierde plaats in de competitie, trok gemiddeld 423.000 televisiekijkers per wedstrijd. Landskampioen PSV volgt met een gemiddeld kijkcijfer van 312.000. 

Naar wedstrijden van Willem II en Excelsior, die het seizoen in de middenmoot eindigden, werd gemiddeld het minst gekeken, door nog geen 100.000 kijkers per wedstrijd.

Het gedegradeerde FC Twente staat daarentegen op de vierde plaats op de kijkcijferlijst, met gemiddeld 158.000 kijkers per wedstrijd.  

Klassieker
De klassiekers tussen de nummer een en twee op de kijkcijferlijst, Ajax en Feyenoord, waren niet de best bekeken wedstrijden van het afgelopen seizoen. Ze werden door zo'n 800.000 mensen thuis bekeken.

Het waren de wedstrijden tussen titelkandidaten Ajax en PSV die veruit de meeste kijkers trokken. Beide wedstrijden werden door meer dan 900.000 mensen gevolgd.

Lees ook: Fifa wil Ajax als deelnemer aan nieuw WK voor clubs