Zoetekauw

ALEXANDRA BESUIJEN

Dat skinnybitchen viel nog niet mee. Het dieet op strikt veganistische inslag is nou niet dat je zegt: gastronomisch. Meer een soort übercalvinistische manier van leven, die weliswaar je vet doet wegsmelten, maar ook je goede humeur.

Oké, dat roken slecht is voor je gezondheid en dat je, als je toch gezonder gaat leven, daarmee moet ophouden, daar kan ik inkomen. Dat was trouwens helemaal niet zo moeilijk: stoppen met roken. Ik ben weliswaar een paar weken later weer begonnen, maar dat kwam meer omdat ik geen zin had om langer braaf te zijn, dan dat ik zo verschrikkelijk veel trek had in een sigaret.

Maar dat het zo moeilijk zou zijn om suiker te laten staan, daar had ik geen idee van. Ik heb wel eens gelezen dat suiker, als het nu op de markt zou worden gebracht, als eersteklas drug geclassificeerd zou worden. En daar kan ik me alles bij voorstellen.

Overdag gaat het nog wel - gewoon nog een glas water met citroensap, of nog een rijstwafel. Maar 's nachts kan ik het niet weerstaan. Ik ben het me op dat moment niet bewust, maar ik ben al vele keren wakker geworden met een bed vol jam en hagelslag. Zelfs mijn mooie sinterklaaspopje, dat al maanden in de boekenkast stond te pronken, heb ik midden in de nacht verslonden. 's Morgens stond ik op met het gekleurde folie op mijn wang geplakt en daarna trapte ik ook nog eens de restjes van de goedheiligman in mijn sneeuwwitte tapijt.

En onlangs betrapte een van mijn liefjes mij erop dat ik midden in de nacht op de rand van mijn bed verdwaasd een mars vrijwel in één keer in mijn mond propte en doorslikte. Hij was te verbaasd om mij wakker te maken. Hij vond het zelfs een beetje eng: ''Je ogen waren open, maar je zag niks... ''

Helemaal geen suikerwaren in huis hebben is ook geen optie, want in mijn slaapvreetdwang ga ik ver. Zo vond ik mijzelf een keer terug in een met witte bonen in tomatensaus en pindakaas bevlekt bed. Als je zo wakker wordt, denk je in eerste instantie dat er iets héél anders is gebeurd...

undefined

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden