PlusOpen tijdens corona

Yvette’s Kitchen maakt nu ook vegan gerechten

Yvette Dorsiel (65) van Yvette’s Kitchen breidt haar menukaart uit met vegan gerechten en een eigen Johnny cakemix.

Anna Livia de Kort
Yvette Dorsiel van Yvette's Kitchen. Beeld Nina Schollaardt
Yvette Dorsiel van Yvette's Kitchen.Beeld Nina Schollaardt

Wat betekent de lockdown voor uw zaak?

“In 2015 sloot ik me aan bij World of Food, waar multiculturele keukens in een foodhall samenkomen. Het liep erg goed met mijn onderneming totdat de coronacrisis aanbrak: het resultaat van jaren inzet en hard werken zie ik al maanden bergafwaarts gaan. Mensen kunnen nog in de foodhall eten afhalen, maar ik merk toch dat er angst heerst om besmet te raken en daardoor komen de gasten niet. De foodhall is altijd een locatie geweest waar mensen naartoe kwamen om samen te zijn. Dat is nu niet meer het geval.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Ik blijf doorgaan met het aanbieden van afhalen en bezorgen van mijn gerechten. In maart begin ik een kookprogramma op televisie, op de Antilliaanse zender RTV-7. Dat ga ik met mijn zoon presenteren. Daarvoor bedenk ik nu allerlei plannen.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“Ik ben steeds bezig om nieuwe gerechten te verkopen, zoals burgers, en ik maak nu ook vegan gerechten. Per 1 februari zet ik iets nieuws in de markt: Johnny cakemix. Met deze mix kunnen mensen thuis mijn specialiteit Johnny cake maken.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Ik ben ervan overtuigd dat er over een aantal maanden betere tijden aanbreken. Als deze crisis voorbij is, zal de economie weer bloeien. Ook voor mij is het nu lastig, maar ik zal niet snel mijn bedrijf opgeven.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Ik word ook wel de Mama van Amsterdam-Zuidoost genoemd, omdat ik heel dicht bij de mensen in de Bijlmer sta. Ik organiseer onder andere kookworkshops en doe veel vrijwilligerswerk. Dat alles staat op een laag pitje. Ik kijk ernaar uit om al die bezigheden weer op te pakken.”

Yvette’s Kitchen

Develstein 100
http://www.yvettes-kitchen.nl/site/nl/

Tips? open@parool.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden