PlusExpositie

Women in Art 2023 wil de kansen van vrouwen in de kunst vergroten

Wekelijks licht de redactie van Het Parool een bijzondere expositie of een fotoboek uit. Deze keer: Women in Art 2023.

Marjolijn de Cocq
null Beeld Frederique Peckelsen
Beeld Frederique Peckelsen

Kunst van vrouwelijke kunstenaars brengt op veilingen gemiddeld 42 procent minder op dan van hun mannelijke collega’s. Vrouwelijke kunstenaars verdienen op jaarbasis gemiddeld eenderde minder dan hun mannelijke collega’s. Kiekie Art, creatief platform van FotoLabkiekie, wil die kansenongelijkheid bestrijden en organiseert een apart vrouwenplatform met internationale allure: Women in Art 2023 , de hele maand maart in Amsterdam-West, een samenwerking met tien vrouwelijke curatoren, UN Women, Wetransfer en Stadsdeel West.

Vanaf Internationale Vrouwendag, woensdag 8 maart, is er op het Mercatorplein een buitenexpositie. Op 24 en 25 maart is op een expositie in De Hallen Studio’s werk van 45 kunstenaars te zien. Via www.kiekie-art.com bieden geselecteerde kunstenaars hun werk aan. Vijftien procent van de opbrengsten van de online print sale gaat naar UN Women, de rest naar de vrouwelijke makers zelf.

Fotografe Frederique Peckelsen (boven) brengt haar ‘heidense’ wereld met kale luchten in beeld, waarin de mens maar een klein onderdeel is van het groter geheel. Het beeld onder maakt deel uit van het multimediale project Children of the Labyrinth van Marieke van der Velden, die gevluchte ouders brieven liet schrijven aan hun kinderen.

null Beeld Marieke van der Velden
Beeld Marieke van der Velden

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden