Aldus

Win de gouden trui in bordspel Rondje Bijbel: ‘Je bent ploegrijder van een Bijbels wielerteam’

De Tour de France is halverwege. Volgens Dries de Bakker (42) tijd om zijn bordspel Rondje Bijbel er gezellig bij te pakken.

Dylan van Eijkeren
PS 7 juli 2021
Aldus Beeld
PS 7 juli 2021Aldus

Wielrennen en de Bijbel komen samen in uw spel. Ik geloof het graag, maar hoe dan?

“Ons spel draait om je eigen Bijbel, letterlijk, want die ligt in het midden, en je volgt een parcours daaromheen. Zelf ben je ploegrijder van een Bijbels team, zoals de Oudjes, waarin Mozes en Abraham meerijden. Speelkaarten geven je opdrachten en stellen je inhoudelijke vragen, zodat je de gouden trui kan bemachtigen. Manna-mannakaarten belonen je inspanningen op een positieve manier.”

Hoe komt een mens op zo’n idee?

“We willen als Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap zoveel mogelijk gezinnen en jongeren op een leuke manier de Bijbel laten ontdekken. De feestdagen kwamen eraan, en zo leek in tijden van corona een klein, leuk bordspel een goede keuze. We hebben er bijna een jaar aan gewerkt.”

Wielrenners zijn allemaal al diep-katholiek toch?

“Zoals veel sporters. Wie voor buitenproportionele uitdagingen wordt gesteld, slaat snel een schietgebedje. Dat doe ik zelf ook. Grote wielerrondes hebben iets pelgrimerends: gedurende drie weken enorme afstanden afleggen en ondertussen gebeurt er van alles in je hoofd. Je bent als wielrenner onderweg met God.”

U wielrent vast zelf?

“Inderdaad, nadat ik door rugklachten met badminton moest stoppen. Ik kocht een fiets en sinds kort hebben we een eigen ploegje, Godspeed. Niet al onze leden zijn religieus. Het leuke is: wie zelf fietst, begrijpt het fietsen op televisie ook beter. Ik volg met grote graagte de Tour.”

Wint Tadej Pogačar de Tour?

“Dat lijkt redelijk voorspelbaar, ja, maar ik hoop toch nog een beetje op een outsider.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden