PlusOpen tijdens corona

Wijnbar Shiraz organiseert online proeverijen

Anita Boezaard (57), eigenaar van wijnbar en boutique Shiraz, maakt kaasfonduepakketten voor thuis en houdt online proeverijen.

Lijnbaansgracht 267, Wijnbar Shiraz Jardin des Vins, Anita Boezaard. Beeld Nina Schollaardt
Lijnbaansgracht 267, Wijnbar Shiraz Jardin des Vins, Anita Boezaard.Beeld Nina Schollaardt

Wat betekent de lockdown voor uw zaak?

“Het is een lastige tijd. Ondanks dat we dicht moesten, zijn we steeds bezig om nieuwe dingen uit te proberen, zoals online proeverijen. We bezorgen vanaf zes flessen wijn ook zelf binnen de stad. Eind 2019 zijn we uitgeroepen tot Beste wijnbar van Nederland. Omdat er nu geen verkiezingen waren, zijn we dat automatisch ook voor 2020. Dat is dan wel weer leuk.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Ik ben met het personeel al plannen aan het bedenken voor als we open mogen. Zo hebben we een nieuwe wijnkaart klaarliggen, met Nederlandse wijnen als toevoeging. Ook willen we straks een soort minifestival organiseren, waarop we reclame maken voor de Nederlandse wijnsoorten. Daar kijk ik enorm naar uit. En we zijn op zoek naar een tweede locatie. Tot september zaten we ook in The College Hotel, maar dat was een pop-upwinkel.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“We organiseren digitale wijnproeverijen, waarbij we van tevoren pakketten opsturen met vijf flessen wijn, lekkere hapjes en een boekje met uitleg over het eten en drinken. Onder online begeleiding van een van onze sommeliers proeven mensen de verschillende wijnen. Voor Valentijnsdag willen we zo’n proeverij voor twee personen organiseren. Mensen willen thuis toch iets leuks doen.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Vooral door tijdens deze periode creatief te blijven, bijvoorbeeld door een kaasfondue- of Valentijns­cadeaupakket samen te stellen. En ik kijk er erg naar uit om de nieuwe wijnkaart te lanceren. Zo kan ik nog wel moed houden.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer wordt versoepeld?

“Naar het buitenland gaan om mooie wijnhuizen te bezoeken en in een restaurant lekker te eten. Zo zou ik graag het nieuwe restaurant Brut172 van sterrenchef Hans van Wolde in Zuid-Limburg willen ervaren.”

Wijnbar Shiraz Jardin des Vins

Lijnbaansgracht 267 hs
www.shirazamsterdam.nl

Tips? open@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden