Review

Wereld: Sandra Rumolino & Gerardo Jerez Le Cam - Viento Sur ****

Haar Franstalige website vermeldt dat ze een uitgesproken talent heeft om 'levensblessures' te vertalen naar muziek. Toch klinkt de stem van Sandra Rumolino bepaald niet alsof die in het gips zit. Haar lichtomfloerste altmezzo voegt zich moeiteloos naar verschillende muzieksoorten die zich allemaal laten scharen onder de gemene deler van het 'grote onvervulbare verlangen'.

In Parijs bevindt zich een toonaangevende groep Argentijnse dissidentenmusici waar Rumolino al sinds 1983 deel van uitmaakt. Ze ontwikkelde er een mooie loopbaan als tangozangeres, zong zelfs de titelrol van Piazzolla's Maria de los Buenos Aires met I Fiamminghi, maar haar persoonlijke artistieke doorbraak maakte ze naar eigen zeggen toen ze de samenwerking aanging met componist/pianist Gerardo Jerez Le Cam.

Deze cd is daar de rijpe vrucht van.

In een vijftiental nummers begeeft Rumolino zich op een spannend terrein dat zich ergens bevindt tussen de tango, de meerstemmigheid van Bach, het Franse chanson, Roemeense zigeunerklanken, muziek voor film noirs en de zwarte polyritmiek van de Rio de la Plata. Soms gaapt een valkuil van vals sentiment, maar de meesterlijke begeleidende musici weten Rumolino te behoeden voor onnodige blessures. (SASKIA TÖRNQVIST)
(Bassofone)

www.sandrarumolino.com

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden