Weekendtips

Weekendtips: van kofferbakmarkt tot dansworkshop

Nog geen plannen dit weekend? PS tipt alvast tien evenementen. Ga schatzoeken op het Stadionplein of durf mee te doen met een dansworkshop.

Lisa Lubberts

Ecstatic dance

null Beeld

Dit weekend keer je in Ruigoord terug naar je innerlijke zelf met een ecstatic dance-workshop. Die begint met een gezamenlijke meditatie, verzorgd door het Ruigoord Ecstatic Dance-team.

Vervolgens krijg je een koptelefoon op en word je uitgedaagd jezelf mee te ­laten voeren door de geluidsgolven, die steeds sterker worden en aan het einde weer afzwakken. Verwacht een mix van house en psychedelische, wereld- en elektronische muziek. Er is een bar waar water en chai-thee.

Zaterdag, 14.00 - 17.00 uur, €20, Ruigoord

Botanische tuinen

null Beeld Emy Pekal
Beeld Emy Pekal

Dit weekend is On the Nature of Botani­cal Gardens in Framer Framed (Oranje-Vrijstaatkade 71) voor het laatst te zien: een expositie die een onderbelichte kant van botanische tuinen toont. Om het einde van deze tentoonstelling te vieren, geven kunstenaars Amy Pekal en Marit Mihklepp een ‘performatieve lezing’ over de herkomst van plantensoorten en hun namen. Let op, de lezing is in het Engels. Na afloop is het mogelijk om de expositie nog één keer te bewonderen.

Zondag, 14.00 - 17.00 uur, gratis, Hortus Botanicus

Onkruid vergaat niet

null Beeld Marlise Steeman
Beeld Marlise Steeman

Stichting Muziekstraat organiseert zaterdag Waterlands Artistiek Recreatie Programma. In de middag trek je met de Onkruidenier het Schellingwouderbreek in, om allerlei nuttige (on)kruiden te ontdekken. ’s Avonds treedt Sirocco op, een band die een mix van flamenco, Arabische muziek en jazz speelt. Aanmelden via ­info@stichtingmuziekstraat.nl.

Zaterdag, 16.00 - 20.00 uur, €5, ­Stichting Bildung

Queen of Disco

null Beeld

Carolina Dijkhuizen, bekend van musicals als The Lion King en Dreamgirls, staat zaterdag op het PopUp Podium in De Hallen. Samen met haar band vertolkt ze de grootste hits van Donna Summer, ook wel The Queen of Disco. Swing mee op nummers als Hot Stuff, Bad Girls en No More Tears. Dijkhuizen treedt twee keer op, om 20.00 uur en om 22.00 uur, in huiskamersferen. Kaartjes via www.popuppodium.com.

Zaterdag, 20.00 - 21.00 uur en 22.00 - 23.00 uur, €25, De Hallen Studio’s

Absurd en grappig

null Beeld

In het kader van Midzomer Mokum organiseert Dat!School workshops op verschillende locaties in Noord. Dit weekend zijn jongeren tussen de 13 en 23 jaar welkom voor een workshop improvisatie. Door laagdrempelige oefeningen met veel absurde en grappige situaties heb je aan het eind van de workshop ervaren hoe het voelt om te improviseren als een echte acteur. Om 13.00 uur begint het tijdslot voor jongeren tussen de 13 en 17 jaar, daarna zijn de jongeren tussen 18 en 23 aan de beurt. Inschrijven is verplicht, via ­www.datschool.nl.

Zaterdag, tijdsloten tussen 13.00 en 16.30 uur, gratis, Dat!School

Humor en tragedie

null Beeld StudioVeen
Beeld StudioVeen

De Leedbewakers spelen in samenwerking met Jakop Ahlbom Company en Toneelschap Beumer & Drost een voorstelling over ambtenaren in isolatie. Deze tragikomedie is een beweeglijke voorstelling met weinig tekst en is dus ook geschikt voor mensen die geen Nederlands verstaan. Humor en slapstick vormen de basis, omrand met een beetje absurdisme en tragedie.

Donderdag t/m zondag en 20 t/m 23 ­augustus, 19.00 en 21.00 uur, €13,50, Amsterdamse Bostheater

Tweedehands parels

Ben jij je uitzet aan het verzamelen, wil je je nieuwe stekkie opleuken of houd je gewoon van struinen langs kraampjes vol tweedehands spullen? Op het plein voor het Olympisch Stadion vind je ­zondag een vlooienmarkt en kofferbakverkoop, met onder andere ­industriële lampen, lp’s, kleding, speelgoed dat goed is voor een tweede ronde, servies van Royal Albert en huishoudelijke artikelen.

Zondag, 9.00 - 16.00 uur, gratis, Stadionplein

Voetjes in het zand

null Beeld

De Bajes Beachclub organiseert in augustus elke vrijdag een yogasessie op zijn stadsstrand. De sessie wordt begeleid door yoga-instructeur Mandana Dabiri, die ook spiritueel gids is en verstand heeft van medicinale planten. Voor de yogales is beperkt plek, dus reserveer snel via www.bajesbeachclub.com. Voetjes in het zand en ontspannen maar.

Zaterdag, 11.00 - 12.00 uur, €10 inclusief fruitsap of limonade, Bajes Beachclub

Over wraak

In Een nacht met Sjahrazade maak je kennis met de tiran van Bagdad. Nadat hij is bedrogen in de liefde, is hij uit op wraak. Elke avond neemt hij een jonge maagd mee en laat haar de volgende dag om het leven brengen. Sjahrazade is ervan overtuigd dat zij de tiran kan genezen, om zo zichzelf en andere vrouwen te redden. Het verhaal wordt verteld door schrijver en presentator Abdelkader Benali en begeleid door de klassieke muziek van Club Classique.

Vrijdag, 21.00 - 22.00 uur, vanaf €19,50, DeLaMar Theater

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden