Weekendtips

Weekendtips: van bodypainten tot plantjes scoren

Nog geen plannen dit weekend? PS tipt alvast tien evenementen. Laat een dier op je lichaam schilderen of ga eens het dak op.

Lisa Lubberts
Dit weekend wordt de hal van het Hilton omgetoverd tot luxueus en intiem boutique-evenement. Beeld Jaski Gallery
Dit weekend wordt de hal van het Hilton omgetoverd tot luxueus en intiem boutique-evenement.Beeld Jaski Gallery

Art Affair

Dit weekend wordt de hal van het Hilton omgetoverd tot luxueus en intiem boutique-evenement, waar de expositie Art Affair te zien is. Zes internationale kunstenaars verkopen hier hun mooiste objecten. Je vindt hier zilveren kandelaars van Aardewerk, schilderijen van Albricht, aardewerk van Aronson, stillevens van Bijl-van Urk, moderne kunst van Jaski Gallery en toegepaste kunst uit de zeventiende en de achttiende eeuw van Kollenburg. Uiteraard wordt rekening gehouden met de regels van het RIVM.

Zaterdag en zondag, 11.00-20.00 uur, gratis, Hilton Amsterdam

null Beeld Kay Fahner
Beeld Kay Fahner

Chaos en verdriet

Tekstschrijver en theatermaker Simme Wouters maakt deze week zijn debuut met de voorstelling De man die per ongeluk het grote verdriet had ingeslikt. Het verhaal begint bij een kluizenaar die uit zijn raam kijkt en een onvolmaakte wereld ziet. Hij raakt erdoor geobsedeerd, probeert de chaos in kaart te brengen, maar belandt er zelf in. Deze voorstelling is onderdeel van het Amsterdam Fringe Festival.

Donderdag 18.30-19.30 en 20.30-21.30 uur, vrijdag 19.00-20.00 en 21.00-22.00 uur, €12,50, OBA theater

Op de Kids Goodies Markt, die zondag in De Hallen wordt gehouden, kun je terecht voor speelgoed voor de kinderen. Beeld Len Land photography
Op de Kids Goodies Markt, die zondag in De Hallen wordt gehouden, kun je terecht voor speelgoed voor de kinderen.Beeld Len Land photography

Kindercadeaus

Op de Kids Goodies Markt, die zondag in De Hallen wordt gehouden, kun je terecht voor een origineel babyshowercadeau, speelgoed voor je neefje of nichtje, kinderkamerinrichting en meer. Denk bijvoorbeeld aan speelmatten van ByAlex, educatieve boekjes van Quest Friendz of warme babysloffen en -wanten voor de herfst, van Passionis Verae. Vanwege de coronamaatregelen is de markt afgeslankt om voldoende afstand te kunnen bewaren.

Zondag, 11.00-18.00 uur, gratis, De Hallen

null Beeld Tom Baas
Beeld Tom Baas

Mee naar boven

Ook dit jaar neemt Roef, een organisatie die zich inzet voor het benutten van daken, je mee om je daar de hoeveel ruimte te laten zien. Het weekend is gevuld met een onlinesymposium, een filmavond op het dak van Nemo met diner, en een talkshow van Tracy Metz waarin de oneindige mogelijkheden van daken worden besproken – van daktuinen tot regenopvang. Kaartjes via www.roefamsterdam.nl

Vrijdag en zaterdag, 13.30-21.30 uur, €7 incl. drankje, diverse locaties

null Beeld Heleen van Zantvoort
Beeld Heleen van Zantvoort

Boerderijleven

Renée Menschaar en Arjan Smit, bekend van Sesamstraat, maken al jaren voorstellingen, voor theaters en scholen. Tijdens deze voorstelling voor kinderen vanaf drie jaar, maak je kennis met Eend, die op een boerderij woont. Hier is van alles te doen, behalve datgene wat eenden graag doen: zwemmen.

Zondag, 10.30-11.15 en 14.30-15.15 uur, €9, Amstelveens Poppentheater

Stichting Amsterdam Body Art organiseert voor de vierde keer het Bodypaint Art Event. Beeld Lydia Faber
Stichting Amsterdam Body Art organiseert voor de vierde keer het Bodypaint Art Event.Beeld Lydia Faber

Lichamen versieren

Het mag dan een ander jaar zijn dan normaal, Stichting Amsterdam Body Art trekt zich er niets van aan en organiseert voor de vierde keer het Bodypaint Art Event. Ongeveer dertig kunstenaars toveren vrouwen en mannen om tot levende kunstwerken. Dik, dun, klein, groot, transgender of hetero, in ieder mens schuilt een model. Het thema voor dit jaar is climate awareness. De kunstenaars worden aangemoedigd planten en dieren in hun creaties te verwerken. Kom kijken, of geef je op als kunstenaar of model.

Zaterdag, Museumplein, 12.00-22.00 uur, gratis

Sla je slag bij de yard sale van De Tuinen Van. Beeld Taylor Berkmans
Sla je slag bij de yard sale van De Tuinen Van.Beeld Taylor Berkmans

Plantjes scoren

Dit weekend kunnen plantenliefhebbers hun slag slaan bij De Tuinen Van. Dit bedrijf verzorgt interieurbeplanting en verhuurt planten. De omloopsnelheid is hoog, waardoor maandelijks veel planten overblijven. Deze kun jij scoren voor een klein prijsje. Het aanbod varieert van cactussen tot varens en van kunstplanten tot palmbomen. Er is ook een weggeeftafel, met planten die hun sierwaarde hebben verloren.

Zaterdag, van 12.00-14.00 uur en 14.00-16.00 uur, gratis, Beitelkade 2

null Beeld

Indiepop

De Nederlandse singer-songwriter Bram Wesdorp staat dit weekend met zijn band Avi On Fire in Paradiso. Hun muziek is te omschrijven als eigentijdse indiepop. Een beetje grillig, een beetje vies, catchy, eerlijk en verrassend. Hun debuutsingle Pearls en de twee ep’s die daarop volgden werden in binnen- en buitenland lovend ontvangen. In maart is het debuutalbum van de band uit­gekomen.

Zaterdag, 21.00-22.00 uur, €10,50, Paradiso

Stef Bos is terug, en wel met een gloednieuw album en een nieuwe show. Beeld Inge Kinnet
Stef Bos is terug, en wel met een gloednieuw album en een nieuwe show.Beeld Inge Kinnet

Stef Bos

In 1990 bracht Stef Bos zijn eerste album uit, dat twee keer platina werd. Datzelfde jaar ontving hij een Edison en de Zilveren Harp. Bos is terug, en wel met een gloednieuw album en een nieuwe show. De voorstelling gaat over verbeelding, levenslust en fantasie. Het belooft een intieme voorstelling te worden, met alleen Stef Bos op het podium.

Zaterdag, 22.00-23.00 uur, vanaf €21,50, De Kleine Komedie

PS weekendtips Beeld Bernadette Kraanen
PS weekendtipsBeeld Bernadette Kraanen

Kopdichten

Pop-up expositie Het IJ Kunst Collectief biedt kunstenaars een podium om hun werk te presenteren. Schilderijen, tekeningen, fotografie, textielontwerpen en beeldhouwwerken. Reineke Groters is een van hen. Zij scheurt al 15 jaar koppen uit kranten. Om deze scheursels nieuw leven in te blazen maakte ze er gedichten van. Schurende, rake gedichten, stof tot nadenken. Serieus, soms humoristisch.

Zaterdag en zondag, 11.00-17.00 uur, gratis, NDSM-werf

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden