Judith Zilversmit, chef PS. Beeld Linda Stulic
Judith Zilversmit, chef PS.Beeld Linda Stulic

We vonden het hoog tijd voor een nieuwe croissanttest

PlusVoorwoord

Judith Zilversmit

Het is alweer ruim zes jaar geleden dat we een croissanttest publiceerden. Sindsdien is er nogal wat gebeurd. Door de komst van een nieuwe generatie bakkers is het aanbod breder geworden en is de kwaliteit omhooggegaan.

Daarom vonden we het tijd voor een nieuwe editie. Al speelt het feit dat niets boven een vers croissantje gaat ook een grote rol in deze beslissing.

Een kundige jury testte maar liefst 26 croissants. Dat leidde op de redactie tot de nodige jaloezie; croissants hebben altijd iets feestelijks. Neem een hap en je waant je in Parijs, waar joie de vivre net zo vanzelfsprekend is als een glas champagne op een doordeweekse middag.

Ik weet ook wel dat een croissant tegenwoordig wordt gezien als een caloriebom. Voor een croissant geldt: hoe meer boter, hoe beter. Dat u het weet: er zijn croissants die voor meer dan 60 procent uit boter bestaan.

Ook hier geldt natuurlijk: doseren. En vooral genieten van zo’n croissantmoment. Op z’n Frans, op een terras. Of op zondagochtend in bed. Kruimels? Après moi, le déluge.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden