PlusSelfie

Wat doen tieners op hun telefoon? Yusuf (16): ‘In mijn top 5 kwam Lil Nas X vier keer voor’

Eindeloos staren ze naar hun schermen. Maar naar wat? Tieners vertellen wat ze doen op hun telefoon. Ben je tussen de 10 en 18 jaar en wil je ook met je selfie in de krant? Mail naar selfie@parool.nl.

Sanne Dekker
null Beeld

Yusuf (16)

Hoelang zit je per dag op je telefoon?

“Zo’n vijf à zes uurtjes. Het verschilt per dag waar ik mijn telefoon voor nodig heb. Soms heb ik hem nodig voor school, of om op te zoeken waar ik naartoe moet. Ik gebruik mijn telefoon ook vaak uit verveling. Natuurlijk zit ik ook best vaak op sociale media.”

Welke apps gebruik jij het liefst?

“Google Maps, Magister en TikTok. Magister heb ik veel nodig voor school en TikTok gebruik ik om de tijd te doden. Grappige accounts vind ik leuker dan bijvoorbeeld kookfilmpjes. Iemand die ik echt hilarisch vind, is @Joe.bartolozzi. Hij reageert op filmpjes waarin er iets fout gaat.”

Luister je ook veel muziek?

“Ja, dat doe ik ook veel. Waar ik naar luister, ligt aan mijn stemming. In december luisterde ik vooral naar Spotify Wrapped, met liedjes die je het afgelopen jaar het meest hebt geluisterd. In mijn top vijf kwam vier keer Lil Nas X voor.”

Hebben jullie thuis regels over telefoongebruik?

“Eigenlijk niet, want we zijn al wat ouder. Ik snap wel dat regels handig kunnen zijn voor jongere mensen. Gisteren was ik, na een drukke week, opeens tot twaalf uur in mijn bed blijven liggen met mijn telefoon. Ik denk dat het goed is om zelf op je telefoongebruik te letten als je ouder wordt.”

Gebruik je je telefoon vaak voor school?

“Gelukkig gaat het bij mij niet ten koste van school, het helpt me juist. Ik zoek vaak dingen op en ik kijk filmpjes met uitleg op YouTube. Wat ik vaak kijk voor hulp bij wiskunde, is WiskundeAcademie. Die online extra uitleg vind ik fijn.”

Naam Yusuf (16)
Stadsdeel West
School De Vinse School
Type Telefoon Samsung S21

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden