Selfie

Wat doen tieners op hun telefoon? Tyneira (15): ‘Per dag zit ik negen uur op mijn mobiel’

Eindeloos staren ze naar hun schermen. Maar naar wat? Tieners vertellen wat ze doen op hun telefoon. Ben je tussen de 10 en 18 jaar en wil je ook met je selfie in de krant? Mail naar selfie@parool.nl.

Sophia Peereboom
null Beeld

Tyneira (15)

Hoelang zit je per dag op je telefoon?

“Per dag zit ik negen uur op mijn mobiel. Als ik geen school heb zelfs tien of elf uur per dag. De meeste tijd ben ik kwijt aan het bellen met mijn vriend. Daarnaast zit ik ook veel op YouTube en TikTok. Omdat mijn moeder vindt dat ik te veel op mijn mobiel zit, zijn er thuis sinds kort regels. Zo mag ik maar een uur per dag op mijn telefoon. Die regel vergeet ik soms, omdat ik er nog aan moet wennen.”

Wat vind je zo leuk aan TikTok?

“Ik kijk vaak naar filmpjes van mijn vriendinnen of zusjes. Dan luister ik naar de muziek, het enige wat ik leuk vind. Zelf maak ik ook muziek, maar ik durf geen video op TikTok te zetten. Misschien dat ik het ooit eens samen met mijn tante toch wil proberen.”

Welke andere socials gebruik je?

“Naast TikTok gebruik ik nog YouTube en Snapchat. Instagram vind ik echt saai. Daarom heb ik het laatst ook verwijderd.”

Hoe zou een dag eruitzien als er geen telefoon zou bestaan?

“Dan zou ik de hele dag buiten zijn en leuke dingen doen met vrienden. Ik hou ook van kunst; zelf maak ik tekeningen en portretten. Dus op een dag zonder telefoon zou ik nog meer kunst maken dan ik nu al doe. Ik denk ook dat ik meer tijd zou hebben voor mijn studie.”

Wie staat er op je achtergrond?

“Een foto van mijzelf bij een bushokje, omdat ik het een coole foto vind.”

Naam: Tyneira (15)
Stadsdeel: Zuid
School: Hubertus & Berkhoff
Type telefoon: iPhone XR

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden