Selfie

Wat doen tieners op hun telefoon? Peer (12): ‘Mijn grootste hobby is goochelen’

Eindeloos staren ze naar hun schermen. Maar naar wat? Tieners vertellen wat ze doen op hun telefoon. Ben je tussen de 10 en 18 jaar en wil je ook met je selfie in de krant? Mail naar selfie@parool.nl.

Denise van der Bij
null Beeld

Peer (12)

Hoelang zit je per dag op je telefoon?

“Gemiddeld 1 uur en 57 minuten per dag. Daar gaat best wel veel vanaf, want ik gebruik Spotify om muziek te luisteren. Maar TikTok en andere sociale media, daar zit ik denk ik een half uur per dag op. Vroeger was mijn schermtijd lager, maar ik vind het nu wel normaal. Het is eigenlijk hetzelfde als bij al mijn vrienden.”

Waar gebruik je TikTok voor?

“Ik maak zelf video’s. Mijn grootste hobby is goochelen. Ik volg heel veel goochelaars en daar leer ik trucs van. Als ik iets een leuke truc vind en ik heb het een paar keer geoefend en hij werkt goed, dan ga ik ’m online zetten. Ik maak ook filmpjes waarin ik trucs uitleg.”

Waar komt die interesse voor goochelen vandaan?

“Toen ik zeven werd heb ik voor mijn verjaardag een goocheldoos gekregen. Om de zoveel tijd deed ik dan een goocheltruc. Nu is die interesse weer opgekomen. Ik kijk veel kaarttrucs op YouTube. Ook maak ik kleine filmpjes waarin ik laat zien dat je met huis-tuin-en-keukenspullen gewoon goocheltrucs kunt doen.”

Heb je dan ook een speciale goochelnaam?

“Ik ben al lange tijd bezig om een goochelnaam te bedenken, maar ik kan nog niet echt iets goeds verzinnen. Ik heb wel een naam voor een TikTok-account en dat is @magictrics. Normaal schrijf je dat met een ‘k’, maar dat was een foutje en kon ik niet meer veranderen.”

Hoe zijn de reacties op deze video’s?

“Heel positief, soms krijg ik wel een reactie als de truc niet helemaal goed is gegaan. Dan laat ik een kaart zweven en dan zie je net mijn vinger erachter zitten en dan krijg je reacties als: ‘Heel cool, maar ik zag je vinger al.’ Dat snap ik dan, dat vind ik ook grappig.”

Naam Peer (12)
Stadsdeel West
School Geert Groote School
Type telefoon iPhone XS

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden