Selfie

Wat doen tieners op hun telefoon? Lou (13): ‘Ik kreeg een iPhone omdat mijn zus epilepsie heeft’

Eindeloos staren ze naar hun schermen. Maar naar wat? Tieners vertellen wat ze doen op hun telefoon. Ben je tussen de 10 en 18 jaar en wil je ook met je selfie in de krant? Mail naar selfie@parool.nl.

Jaap Meesters
null Beeld

Lou (13)

Hoelang zit je per dag op je telefoon?

“Ongeveer twee tot tweeënhalf uur. Vooral op WhatsApp, YouTube en Snapchat. Ook zit ik op Vinted, een app waarop mensen kleren en sieraden verkopen. Ik verkoop daarop mijn eigen sieraden.”

Hoe oud was je toen je je eerste telefoon kreeg?

“Ik was negen toen ik een iPhone 4 kreeg. Ik kreeg hem omdat mijn zus epilepsie heeft. Wij liepen altijd samen van school naar huis. Zou ze een aanval krijgen dan kon ik onze moeder bellen. Ik was daardoor een van de eersten met een telefoon. Mijn klasgenoten vonden dat heel cool.”

Wat doe je als je niet op je telefoon zit?

“Ik maak huiswerk, leer voor toetsen, speel piano en maak sieraden. Maar ook kijk ik graag televisie terwijl ik bankhang.”

Hoe vaak verander je je profielfoto op WhatsApp?

“Ongeveer elke zes maanden. Mijn vriendinnen veranderen een stuk vaker hun profielfoto, maar ik ben zo blij als ik eindelijk een goede foto heb dat ik hem lang houd. Ik maak graag foto’s via de spiegel, die zijn het mooist.”

Wat is de meest gênante foto die anderen van je hebben?

“Een onderkinfoto. Ik moest heel hard lachen en kreeg helemaal een onderkin en toen had mijn vriendin voor de grap een foto gemaakt. Ik hoop dat deze nooit online komt. Ik vertrouw erop dat ze dat nooit zou doen.”

Naam Lou (13)
Stadsdeel Zuid
School Montessori Lyceum Amsterdam
Telefoontype iPhone 7

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden