Selfie

Wat doen tieners op hun telefoon? Liv (14): ‘In de avond moet ik mijn telefoon aan mijn ouders geven’

Eindeloos staren ze naar hun schermen. Maar naar wat? Tieners vertellen wat ze doen op hun telefoon. Ben je tussen de 10 en 18 jaar en wil je ook met je selfie in de krant? Mail naar selfie@parool.nl.

Stefanie Gordin
null Beeld Liv
Beeld Liv

Hoelang zit je per dag op je telefoon?

“Dat verschilt elke dag. Als ik niet zo lekker in mijn vel zit, dan sluit ik me af en zit ik veel op TikTok. Mijn ouders zien soms dat ik wel twee uur naar TikTokfilmpjes heb gekeken en dan mag ik alleen nog op andere apps. In de avond moet ik wel altijd mijn telefoon afgeven.”

Wat zou je het meest missen als je telefoon stuk zou gaan?

“Een tijdje geleden was mijn telefoon stukgegaan, maar gelukkig had ik wel een iPad. Ik miste vooral het contact met mijn vrienden. Via WhatsApp sturen we veel foto’s en filmpjes naar elkaar door. Het is ook anders met een iPad, want die kan je niet overal mee naartoe nemen.”

Hoe denk je dat je ouders dit vroeger deden?

“Dat kan ik me moeilijk voorstellen, maar ik denk dat ze niks tekortkwamen. Mijn ouders hebben nu ook een telefoon en ze zijn eraan gewend. Volgens mij was het wel gemakkelijk voor hen, want vroeger waren er nog geen draadloze telefoons, dus ze dachten er niet aan.”

Volgen je ouders het nieuws en praat je hier thuis over?

“Mijn vader leest elke dag online het nieuws. Als er iets ergs is gebeurd, laat hij dat meestal zien en dan lees ik het. In de avond kijk ik met mijn zusje naar het NOS Jeugdjournaal.”

Wat is volgens jou de toekomst van telefoons?

“Tegenwoordig hebben kleine kinderen ook een telefoon. Mijn zusje kreeg er een toen ze acht jaar was. Ik krijg meestal de oude telefoon van mijn vader. Eigenlijk zijn telefoons onmisbaar in de wereld. Elke maand worden nieuwe telefoons uitgebracht, maar dat vind ik wel extreem.”

Naam: Liv (14)
Stadsdeel: Centrum
School: Berlage Lyceum
Type telefoon: iPhone XR

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden