PlusSelfie

Wat doen tieners op hun telefoon? Koen (12): ‘De laatste film die ik heb gekeken is The Purge’

Eindeloos staren ze naar hun schermen. Maar naar wat? Tieners vertellen wat ze doen op hun telefoon. Ben je tussen de 10 en 18 jaar en wil je ook met je selfie in de krant? Mail naar selfie@parool.nl.

Thomas Dillema
Koen Beeld
Koen

Koen (12)

Hoeveel uur per dag zit je op je telefoon?

“Ik denk dat ik ongeveer twee uur per dag op mijn telefoon zit. Met vakantiedagen misschien wat langer: drie uur. Dat valt dus wel mee. Eigenlijk kijk ik vaker films op mijn laptop en zit ik meer op mijn Playstation. Wel moet ik zeggen dat ik op mijn laptop ook WhatsApp gebruik, dus misschien zit ik in die zin wat langer op mijn telefoon. De laatste film die ik gekeken heb is The Purge. Goede, spannende film.”

Zijn er specifieke pagina’s die je volgt op social media?

“Nee, ik houd me meer bezig met mijn vrienden. Ik ben niet echt zo’n influencervolger. Verder volg ik Ajax en 433 op Insta. Daardoor krijg ik het voetbalnieuws en het nieuws over mijn favoriete club mee.”

Zou je later zelf ook iets met social media willen doen?

“Ik heb nu nog geen idee wat ik later wil doen. Vloggen past niet echt bij mij. De hele tijd met zo’n camera bezig, dat lijkt me niks.”

Hoe lang zou je zonder je telefoon kunnen?

“Ik denk dat ik drie dagen zonder mijn telefoon kan, maar daarna vind ik het wel fijn om mensen te spreken die ik dan weinig zie. Een keer was ik ’m een tijdje kwijt: wel een weekje of twee. Maar, zoals ik al zei: op mijn laptop heb ik ook gewoon WhatsApp en zo, dus daardoor viel het wel mee.”

Wat vind je het grootste voor- en nadeel van social media?

“Een voordeel is dat je snel weet hoe het gaat met de mensen en de wereld om je heen. Een nadeel is dat mensen snel ruzie maken via social media, omdat dat toch anoniem kan.”

Naam: Koen (12)

Stadsdeel: Centrum

School: Metis Montessori Lyceum

Telefoon: iPhone X

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden