PlusSelfie

Wat doen tieners op hun telefoon? Kaya (13): ‘Instagram is iets saaier geworden’

Eindeloos staren ze naar hun schermen. Maar naar wat? Tieners vertellen wat ze doen op hun telefoon. Ben je tussen de 10 en 18 jaar en wil je ook met je selfie in de krant? Mail naar selfie@parool.nl.

Stefanie Gordin
Kaya Beeld
Kaya

Hoeveel uur per dag zit je op je telefoon?

“Gemiddeld drie tot vier uur per dag. Doordeweeks heb ik een tijdslimiet, maar in de vakantie valt die helemaal weg. Vroeger mocht ik van mijn ouders maar twee uur per dag op mijn telefoon, maar sinds kort is dat gelukkig aangepast naar vier uur.”

Waar gebruik je jouw telefoon het meest voor?

“Ik zit vooral op Tiktok en Snapchat. Zelf maak ik geen filmpjes en ik post niet zo veel. Het is leuk om naar filmpjes van anderen te kijken. Eerst volgde ik bekende influencers, zoals Charli D’Amelio. Nu kijk ik vooral naar willekeurige filmpjes die op mijn feed voorbijkomen.”

Hoe ziet de toekomst van de telefoon eruit?

“Ik hoop dat de batterij langer meegaat. Als je een nieuwe telefoon koopt, is de batterij eerst heel goed, maar na een paar maanden is dat al minder. Er zijn ook telefoons die je kunt inklappen, zoals vroeger. Dat is best grappig, maar ik zou die nooit kopen. Ik heb zo’n telefoon nog nooit in het echt gezien.”

Hoe presenteer je jezelf op sociale media?

“Ik post bijna nooit iets van mezelf en als ik het doe, is het niet van mijn gezicht. Vroeger deed ik dat wel, maar nu weet ik niet zo goed wat ik moet posten. Daarnaast ben ik niet zo actief op Instagram, want dat is iets saaier geworden. Ik vind Tiktok en Snapchat leuker.”

Is Snapchat weer populair?

“Het was een tijd geleden heel populair en toen ineens niet meer. Toch is de app nu weer aan het opkomen. Je ziet het overal, ook op Tiktok. Het enige nadeel aan Snapchat is dat je soms niet weet wie je een verzoek stuurt. Veel tieners zijn van Instagram afgegaan.”

Naam Kaya (13)
Stadsdeel West
School Het Zuiderlicht College
Type telefoon iPhone SE

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden